Стојковић: Ако је већ тако, боље је да одем...!

Владимир Стојковић причао је о ситуацији у којој се налази и најавио одлазак у 12. клуб у каријери.

Фудбал 28.10.2015 | 21:20
Стојковић: Ако је већ тако, боље је да одем...!

У 33. години, голман репрезентације Србије и бивши капитен Црвене звезде и Партизана, спрема се да направи 18. промену клуба у каријери и, ако се неће враћати где је био раније, потпише за 12. клуб од како је прерастао подмладак црвено-белих 2001. године.

Чувар мреже Макабија, Владимир Стојковић, потврдио је оно што се говорило у Хаифи претходних недеља и у интервјуу за "Спорт" рекао:

"Растанак се примакао. После свега, хвала навијачима на безрезервној подршци, на свему што су ми приуштили за годину и по заједничког дружења", рекао је Стојковић и додао:

"Криво ми је што највећи клуб и Израелу није са мном на голу освојио ниједан трофеј, то је свакако минус у перфектном односу с навијачима. Судбина је тако хтела".

Стојковић је потом признао да је разлог растанка тај што се са челницима клуба није договорио о продужетку уговора, који му истиче на лето.

"Једноставно, нема договора са руководством Макабија. Могло је да буде другачије, јер су преговори трајали четири месеца и моје руке су биле пружене, али... Макби је одједном променио курс, људи су се предомислили, а кад је тако...", слегао је раменима Стојковић, који није говорио о детаљима и томе шта је конкретно проблем, дужина уговора или висина плате, само је прокоментарисао...

"Поменућу да изреалски ас Захави, захваљујући константно успешним партијама у дресу конкурентског Макабија из Тел Авива сад зарађује дупло више. Фудбалски разлози ме воде на другу страну", рекао је делимично открио где...

"У Турску или Енглеску", рекао је Стојковић и напоменуо да је и летос имао добрих понуда, али да је упркос одласку Александра Станојевића (због којег је и дошао у Макаби, прим. Аут), одлучио да остане...

"Због навијача. Они су чудо и учинили су ме срећним у иностранству, то се не заборавља. Бићемо, дакле, заједно до јануара, даћу као и увек све од себе да будем на нивоу на ком су навикли да ме гледају", поручио је Стојковић.

Он је до сада одиграо 43 утакмице за Макаби Хаифу, примио 44 гола, у 15 наврата сачувао је своју мрежу, али није успео да сачува екипу од пада који је уследио по одласку Станојевића у Кину. Прошлу сезону, Макаби Хаифа завршио је на петој позицији и наступао је у плеј-офу за титулу (дељење лиге на бољих и лошијих седам тимова, по систему који је усвојен и код нас), али је ове сезоне са тренером Ронијем Левијем забележен јако лош старт.

Макаби четири кола није имао победу, већ само два освојена бода, али се екипа потом мало дигла и уписала две победе у три кола, па после седам рунди држи 12. од 14 места на табели са бодом више од последњепласираног Макабије Нетање. У односу на лидера, Хапоел Бер Шиву, Стојковићев тим заостаје осам бодова.

Каријера: Лозница (млађе категорије), Црвена звезда (млађе категорије), Црвена звезда, Леотар (позајмица), Земун, Црвена звезда, Нант, Витесе (позајмица), Нант, Спортинг, Хетафе (позајмица), Спортинг, Виган (позајмица), Спортинг, Партизан (позајмица), Спортинг, Партизан, Ерготелис, Макаби Хаифа...

Коментари / 0

Оставите коментар