Stojković: Ako je već tako, bolje je da odem...!

Vladimir Stojković pričao je o situaciji u kojoj se nalazi i najavio odlazak u 12. klub u karijeri.

Fudbal 28.10.2015 | 21:20
Stojković: Ako je već tako, bolje je da odem...!

U 33. godini, golman reprezentacije Srbije i bivši kapiten Crvene zvezde i Partizana, sprema se da napravi 18. promenu kluba u karijeri i, ako se neće vraćati gde je bio ranije, potpiše za 12. klub od kako je prerastao podmladak crveno-belih 2001. godine.

Čuvar mreže Makabija, Vladimir Stojković, potvrdio je ono što se govorilo u Haifi prethodnih nedelja i u intervjuu za "Sport" rekao:

"Rastanak se primakao. Posle svega, hvala navijačima na bezrezervnoj podršci, na svemu što su mi priuštili za godinu i po zajedničkog druženja", rekao je Stojković i dodao:

"Krivo mi je što najveći klub i Izraelu nije sa mnom na golu osvojio nijedan trofej, to je svakako minus u perfektnom odnosu s navijačima. Sudbina je tako htela".

Stojković je potom priznao da je razlog rastanka taj što se sa čelnicima kluba nije dogovorio o produžetku ugovora, koji mu ističe na leto.

"Jednostavno, nema dogovora sa rukovodstvom Makabija. Moglo je da bude drugačije, jer su pregovori trajali četiri meseca i moje ruke su bile pružene, ali... Makbi je odjednom promenio kurs, ljudi su se predomislili, a kad je tako...", slegao je ramenima Stojković, koji nije govorio o detaljima i tome šta je konkretno problem, dužina ugovora ili visina plate, samo je prokomentarisao...

"Pomenuću da izrealski as Zahavi, zahvaljujući konstantno uspešnim partijama u dresu konkurentskog Makabija iz Tel Aviva sad zarađuje duplo više. Fudbalski razlozi me vode na drugu stranu", rekao je delimično otkrio gde...

"U Tursku ili Englesku", rekao je Stojković i napomenuo da je i letos imao dobrih ponuda, ali da je uprkos odlasku Aleksandra Stanojevića (zbog kojeg je i došao u Makabi, prim. Aut), odlučio da ostane...

"Zbog navijača. Oni su čudo i učinili su me srećnim u inostranstvu, to se ne zaboravlja. Bićemo, dakle, zajedno do januara, daću kao i uvek sve od sebe da budem na nivou na kom su navikli da me gledaju", poručio je Stojković.

On je do sada odigrao 43 utakmice za Makabi Haifu, primio 44 gola, u 15 navrata sačuvao je svoju mrežu, ali nije uspeo da sačuva ekipu od pada koji je usledio po odlasku Stanojevića u Kinu. Prošlu sezonu, Makabi Haifa završio je na petoj poziciji i nastupao je u plej-ofu za titulu (deljenje lige na boljih i lošijih sedam timova, po sistemu koji je usvojen i kod nas), ali je ove sezone sa trenerom Ronijem Levijem zabeležen jako loš start.

Makabi četiri kola nije imao pobedu, već samo dva osvojena boda, ali se ekipa potom malo digla i upisala dve pobede u tri kola, pa posle sedam rundi drži 12. od 14 mesta na tabeli sa bodom više od poslednjeplasiranog Makabije Netanje. U odnosu na lidera, Hapoel Ber Šivu, Stojkovićev tim zaostaje osam bodova.

Karijera: Loznica (mlađe kategorije), Crvena zvezda (mlađe kategorije), Crvena zvezda, Leotar (pozajmica), Zemun, Crvena zvezda, Nant, Vitese (pozajmica), Nant, Sporting, Hetafe (pozajmica), Sporting, Vigan (pozajmica), Sporting, Partizan (pozajmica), Sporting, Partizan, Ergotelis, Makabi Haifa...

Komentari / 0

Ostavite komentar