Реал не зна шта ће с Кејлором Навасом?!

Повећање плате или педала из клуба као Макелелеу?! Иако је Костариканац убедљиво најзапаженији појединац Краљевског клуба од почетка сезоне још је неизвесна његова судбина у Мадриду.

Фудбал 28.10.2015 | 20:40
Реал не зна шта ће с Кејлором Навасом?!

Сезону је почео као “13. прасе” и првотимац са најмање поверења у стартних 11, а после непуна два месеца је идол навијача и најбољи појединац у Реал Мадриду. Кејлор Навас је требало да оде у Манчестер Јунајтед као кусур у оном фамозном трансферу Давида Де Хее који је пукао у “минут до 12”, али је упркос жељи Реала да га се реши остао у Мадриду и постао најсигурнија карика Бенитезовог тима.

Навас брани феноменлано ове сезоне. Најзаслужнији је што је Реал Мадрид у девет утакмица у Примери примио само три гола, а феноменално брани и у Лиги шампиона. Минулог викенда је блистао на гостовању Селти и правио чуда на гол линији…

Ипак, све то није било довољно да Реал порпише са Навасом нови уговор и да га части заслуженом повишицом. Костариканац је од почетка убедио навијаче, медије и саиграче да заслужује “јединицу” Реала и да не треба да жале за Касиљасом или Де Хеом. Али још није извесно да је убедио Флорентина Переза који се о свему пита и који и даље сања Давида Де Хеу.

Навасу је почетком септембра обећано да добити нови уговор и повишицу плате на 2.500.000 евра годишње што је идентична сума оној коју му је обећао Манчестер Јунајтед. Али недеље пролазе, а новог уговора нема. Мадридска штампа пише да би Навас до краја године морао да добије нови уговор. Истовремено, извори са Острва тврде да чак ни сјајне партије Костариканца неће спречити Флорентина да лансира нову понуду за Де Хеу јер мегаломански председник Реала не гледа само фудбалски учинак, већ и финансијски због чега жели звезду на голу.

Упркос сјајним голманским квалитетима, Навас није толико атрактивно име као Де Хеа и зато је Перез у великој дилеми шта да ради. Уосталом, на сличан начин се одрицао Макелелеа, Ди Марије, а не треба заборавити и да је Навасу сада скочила цена и да би Реал лепо и зарадио од његове продаје.

Коментари / 0

Оставите коментар