Real ne zna šta će s Kejlorom Navasom?!

Povećanje plate ili pedala iz kluba kao Makeleleu?! Iako je Kostarikanac ubedljivo najzapaženiji pojedinac Kraljevskog kluba od početka sezone još je neizvesna njegova sudbina u Madridu.

Fudbal 28.10.2015 | 20:40
Real ne zna šta će s Kejlorom Navasom?!

Sezonu je počeo kao “13. prase” i prvotimac sa najmanje poverenja u startnih 11, a posle nepuna dva meseca je idol navijača i najbolji pojedinac u Real Madridu. Kejlor Navas je trebalo da ode u Mančester Junajted kao kusur u onom famoznom transferu Davida De Hee koji je pukao u “minut do 12”, ali je uprkos želji Reala da ga se reši ostao u Madridu i postao najsigurnija karika Benitezovog tima.

Navas brani fenomenlano ove sezone. Najzaslužniji je što je Real Madrid u devet utakmica u Primeri primio samo tri gola, a fenomenalno brani i u Ligi šampiona. Minulog vikenda je blistao na gostovanju Selti i pravio čuda na gol liniji…

Ipak, sve to nije bilo dovoljno da Real porpiše sa Navasom novi ugovor i da ga časti zasluženom povišicom. Kostarikanac je od početka ubedio navijače, medije i saigrače da zaslužuje “jedinicu” Reala i da ne treba da žale za Kasiljasom ili De Heom. Ali još nije izvesno da je ubedio Florentina Pereza koji se o svemu pita i koji i dalje sanja Davida De Heu.

Navasu je početkom septembra obećano da dobiti novi ugovor i povišicu plate na 2.500.000 evra godišnje što je identična suma onoj koju mu je obećao Mančester Junajted. Ali nedelje prolaze, a novog ugovora nema. Madridska štampa piše da bi Navas do kraja godine morao da dobije novi ugovor. Istovremeno, izvori sa Ostrva tvrde da čak ni sjajne partije Kostarikanca neće sprečiti Florentina da lansira novu ponudu za De Heu jer megalomanski predsednik Reala ne gleda samo fudbalski učinak, već i finansijski zbog čega želi zvezdu na golu.

Uprkos sjajnim golmanskim kvalitetima, Navas nije toliko atraktivno ime kao De Hea i zato je Perez u velikoj dilemi šta da radi. Uostalom, na sličan način se odricao Makelelea, Di Marije, a ne treba zaboraviti i da je Navasu sada skočila cena i da bi Real lepo i zaradio od njegove prodaje.

Komentari / 0

Ostavite komentar