Почела сједница Народне скупштине

Разматрањем Приједлога закона о порезу на добит у Бањалуци је данас настављена седма редовна сједница Народне скупштине Републике Српске.

Република Српска 27.10.2015 | 10:43
Почела сједница Народне скупштине

Пред посланицима ће се наћи и приједлози закона о одгођеном плаћању пореског дуга, о рачуноводству и ревизији Републике Српске, о фискалној одговорности у Републици Српској, те Приједлог закона о измјенама и допунама Закона о јединственом регистру финансијских извјештаја Републике Српске и Приједлог закона о измјенама Закона о управној инспекцији.

Посланици би требало да расправљају и о консолидованом извјештају о извршењу буџета Републике Српске за период од 1. јануара до 30. јуна 2015. године.

На дневном реду су и нацрти закона о стечају, о сузбијању корупције, организованог и најтежих облика привредног криминала, о оружју и муницији, као и Нацрт закона о граду Зворник.

Посланици ће расправљати и о нацртима закона о измјенама и допунама Закона о територијалној организацији Републике Српске и Закона о трговини.

Пред посланицима ће бити извјештај Специјалног тужилаштва о раду за период од 1. јануара 2013. до 23. септембра 2015. године, извјештај о анализи и плану активности по питању тражења несталих, истраживању и процесуирању ратних злочина, те Извјештај о сарадњи институција Републике Српске са Хашким трибуналом за период од 1. јануара до 31. децембра 2014. године.

Посланици су у првом дијелу засједања, одржаном 21. и 22. октобра усвојили Закон о порезу на непокретности и Декларацију о геноциду Независне Државе Хрватске над Србима, Јеврејима и Ромима током Другог свјетског рата.

 

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Бездушници

27.10.2015 10:23

Колико нас коштате данас за бла-бла-бла?

ОДГОВОРИТЕ
Name

днс

27.10.2015 15:08

Кад цујем ону из ДНСовку из Зворника како прица, добијем дијареју...ко нас представља у скупстини, Бозе мој...

ОДГОВОРИТЕ