Počela sjednica Narodne skupštine

Razmatranjem Prijedloga zakona o porezu na dobit u Banjaluci je danas nastavljena sedma redovna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske.

Republika Srpska 27.10.2015 | 10:43
Počela sjednica Narodne skupštine

Pred poslanicima će se naći i prijedlozi zakona o odgođenom plaćanju poreskog duga, o računovodstvu i reviziji Republike Srpske, o fiskalnoj odgovornosti u Republici Srpskoj, te Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o jedinstvenom registru finansijskih izvještaja Republike Srpske i Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o upravnoj inspekciji.

Poslanici bi trebalo da raspravljaju i o konsolidovanom izvještaju o izvršenju budžeta Republike Srpske za period od 1. januara do 30. juna 2015. godine.

Na dnevnom redu su i nacrti zakona o stečaju, o suzbijanju korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala, o oružju i municiji, kao i Nacrt zakona o gradu Zvornik.

Poslanici će raspravljati i o nacrtima zakona o izmjenama i dopunama Zakona o teritorijalnoj organizaciji Republike Srpske i Zakona o trgovini.

Pred poslanicima će biti izvještaj Specijalnog tužilaštva o radu za period od 1. januara 2013. do 23. septembra 2015. godine, izvještaj o analizi i planu aktivnosti po pitanju traženja nestalih, istraživanju i procesuiranju ratnih zločina, te Izvještaj o saradnji institucija Republike Srpske sa Haškim tribunalom za period od 1. januara do 31. decembra 2014. godine.

Poslanici su u prvom dijelu zasjedanja, održanom 21. i 22. oktobra usvojili Zakon o porezu na nepokretnosti i Deklaraciju o genocidu Nezavisne Države Hrvatske nad Srbima, Jevrejima i Romima tokom Drugog svjetskog rata.

 

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Bezdušnici

27.10.2015 10:23

Koliko nas koštate danas za bla-bla-bla?

ODGOVORITE
Name

dns

27.10.2015 15:08

Kad cujem onu iz DNSovku iz Zvornika kako prica, dobijem dijareju...ko nas predstavlja u skupstini, Boze moj...

ODGOVORITE