Волф: Нико и Луис непријатељи из исте гараже!

Директор Мерцедеса Тото Волф рекао је да ће челни људи екипе разговарати са својим возачима Луисом Хамилтоном и Ником Розбергом.

Остали спортови 28.10.2015 | 13:40
Волф: Нико и Луис непријатељи из исте гараже!

Он је истакао да људи из Мерцедеса желе да се увере да њихов сукоб у трци Формуле 1 за Велику награду САД неће имати последице по екипу.

Хамилтон је победио у трци за Велику награду САД у Остину и освојио своју трећу шампионску титулу, а другу узастопно, док је Розберг заузео друго место.

Њих двојица су имали контакт у првој кривини синоћње трке, после којег је Британац преузео вођство, а Розберг пао на четврто место. Немац је касније током трке вратио вођство, али је 10 кругова пре краја погрешио, што је Хамилтон искористио и до краја сачувао вођство за 43. победу у каријери.

После трке Хамилтон је пре изласка на подијум добацио Розбергу капу које возачи носе на победничком постољу, а Розберг му је љутито одмах бацио назад.

Волф је рекао да су сви у Мерцедсу били свесни ужарене атмосфере из прошле сезоне, посебно на трци за Велику награду Белгије, где су се двојица возача Мерцедеса сударила.

"Сада је пресудан тренутак, морамо да будемо сигурни да екипа после овог инцидента неће сносити последице, да се не раздвоје две стране у нашој гаражи. Ако ништа не урадимо, можемо очекивати ситуацију као на стази у Белгији", рекао је Волф, пренели су британски медији.

Хамилтон је ове године одбранио титулу, као и Мерцедес у конкуренцији конструктора. Волф је рекао да ће екипа сада славити и пустити да се у наредних неколико дана смире страсти.

"Имамо искуства и морамо да имамо миран приступ и чврст став о томе на који начин желимо да се њих двојица такмиче", навео је он.

Хамилтон и Розберг су пријатељи и ривали још из дана када су се такмичили у картингу, али су покварили однос прошле године током велике и неизвесне борбе за шампионску титулу. Британац је ове године водио током целог шампионата.

"Они су непријатељи, али из исте екипе и не можемо очекивати да се Розберг радује у оваквој ситуацији", рекао је Волф.

Розберг је намрштеног лица рекао новинарима да "нису добре ствари" које је Хамилтон урадио на почетку трке, али је Британац рекао да није био агресиван.

"Нисам покушао да га изгурам, то није било намерно. Мислим да нисам био агресиван. На крају крајева, ја сам био са унутрашње стране, то је у ствари била моја линија. Одрастајући као породица, никада нам ништа није дато. Увек смо морали да грабимо обема рукама и да гурамо. У сваком случају бих га обишао. Некако бих га претекао у тих последњих 10 кругова", рекао је Хамилтон.

Коментари / 0

Оставите коментар