Велики напредак Србије на листи Свјетске банке

Српски премијер је изјавио да је на новој „Дуинлисти” Светске банке Србија напредовала за 32 места и да сада заузима 59. позицију, а да на листи још није обухваћен део реформи из последњег периода

Србија 27.10.2015 | 10:16
Велики напредак Србије на листи Свјетске банке

На новој "Дуинглисти" Светске банке Србија се данас налази на 59. месту, што је напредак за 32 места, у односу на прошлу годину и показатељ да Србија пружа озбиљан и сигуран пословни амбијент, изјавио је данас премијер Србије Александар Вучић.

Вучић је на састанку руских и српских привредника у Москви истакао да у тај напредак чак није ни обухваћен део реформи који је урађен у послењем периоду.

"То је важна вест, не само за грађане Србије, већ и за оне који желе да дођу у Србију и инвестирају, јер могу да рачунају на озбиљан и сигуран пословни амнбијент, где се инвестиција исплати и где ми гарантујемо сигурност улагања", поручио је Вучић.

Он је подсетио да је прошле године Србија имала пад од 15 места на "Дуинглисти", али да је ове године постигнут највећи напредак од свих земаља.

"То значи да смо много тога радили и урадили и то ће бити јасан сигнал свим инвеститорима, да је Србија данас сигурно место за инвестирање и сигурност њиховог улагања", рекао је Вучић.

Он је додао да је жеља Владе Србије да наша земља буде у првих 40 земаља у свету.

"И када будемо у тој суперлиги, онда ћемо моћи да кажемо да ће Србија успети да обезбеди довољно инвестиција и додатно победи незапосленост и запосли значајно већи број људи", закључио је Вучић.

Вучић је данас отворио руско-српски бизнис форум.Представници око 120 компанија из Србије и око 100 руских имаће прилику да разговарају о условима инвестирања у Србију, али и конкретним плановима у директним међусобним разговорима, рекао је раније председник Привредне коморе Србије Чадеж.

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

РадикалНО

27.10.2015 09:24

Волио бих да Србију још неко похвали осим тебе. Тај извјештај ће народ у Србији да види исто као што је видио уговоре са Етихадом и за Београд на води.

ОДГОВОРИТЕ
Name

баш баш

27.10.2015 09:41

Овај баш стално сам себе хвали.

ОДГОВОРИТЕ
Name

...

27.10.2015 10:21

Е, све знас, бас бас.

Name

Алан Форд

27.10.2015 10:04

Хвалите ме моја лепа уста...

ОДГОВОРИТЕ