Veliki napredak Srbije na listi Svjetske banke

Srpski premijer je izjavio da je na novoj „Duinlisti” Svetske banke Srbija napredovala za 32 mesta i da sada zauzima 59. poziciju, a da na listi još nije obuhvaćen deo reformi iz poslednjeg perioda

Srbija 27.10.2015 | 10:16
Veliki napredak Srbije na listi Svjetske banke

Na novoj "Duinglisti" Svetske banke Srbija se danas nalazi na 59. mestu, što je napredak za 32 mesta, u odnosu na prošlu godinu i pokazatelj da Srbija pruža ozbiljan i siguran poslovni ambijent, izjavio je danas premijer Srbije Aleksandar Vučić.

Vučić je na sastanku ruskih i srpskih privrednika u Moskvi istakao da u taj napredak čak nije ni obuhvaćen deo reformi koji je urađen u poslenjem periodu.

"To je važna vest, ne samo za građane Srbije, već i za one koji žele da dođu u Srbiju i investiraju, jer mogu da računaju na ozbiljan i siguran poslovni amnbijent, gde se investicija isplati i gde mi garantujemo sigurnost ulaganja", poručio je Vučić.

On je podsetio da je prošle godine Srbija imala pad od 15 mesta na "Duinglisti", ali da je ove godine postignut najveći napredak od svih zemalja.

"To znači da smo mnogo toga radili i uradili i to će biti jasan signal svim investitorima, da je Srbija danas sigurno mesto za investiranje i sigurnost njihovog ulaganja", rekao je Vučić.

On je dodao da je želja Vlade Srbije da naša zemlja bude u prvih 40 zemalja u svetu.

"I kada budemo u toj superligi, onda ćemo moći da kažemo da će Srbija uspeti da obezbedi dovoljno investicija i dodatno pobedi nezaposlenost i zaposli značajno veći broj ljudi", zaključio je Vučić.

Vučić je danas otvorio rusko-srpski biznis forum.Predstavnici oko 120 kompanija iz Srbije i oko 100 ruskih imaće priliku da razgovaraju o uslovima investiranja u Srbiju, ali i konkretnim planovima u direktnim međusobnim razgovorima, rekao je ranije predsednik Privredne komore Srbije Čadež.

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

RadikalNO

27.10.2015 10:24

Volio bih da Srbiju još neko pohvali osim tebe. Taj izvještaj će narod u Srbiji da vidi isto kao što je vidio ugovore sa Etihadom i za Beograd na vodi.

ODGOVORITE
Name

baš baš

27.10.2015 10:41

Ovaj baš stalno sam sebe hvali.

ODGOVORITE
Name

...

27.10.2015 11:21

E, sve znas, bas bas.

Name

Alan Ford

27.10.2015 11:04

Hvalite me moja lepa usta...

ODGOVORITE