Најпознатији сајт у САД о Србима у НБА...

Боби огроман, пазите се Јокића, Бјелица "не постоји"! Један од најпознатијих интернет сајтова у Сједињеним Америчким Државама, "Јаху", у својој спортској секцији представио је појединачно свих 30 НБА тимова, чија сезона почиње ове ноћи. Пажњу су нам привуклу "Јахоуви" осврти на тројицу наших интернационалаца, Немању Бјелицу који је члан Минесоте, Бобана Марјановића из Сан Антонија и Николу Јокића, који је у Денвер Нагетсима.

Кошарка 28.10.2015 | 11:40
Најпознатији сајт у САД о Србима у НБА...

О Бобану Марјановићу аутори нису трошили превише свог времена. Више су се бавили променама играчког кадра у тиму чије су вође прави ветерани, па је у том смислу споменут и наш горостас. И то у два случаја. Најпре да спада у неколико алтернатива које Спарси имају када лидер, Тим Данкан, изађе са паркета, али да, попут својих колега, није онолико разноврсан као искусни центар. Марјановић је, на другом месту, назван и "бившим истакнутим актером Евролиге", уз помињање изузетне висине (222 цм).

Никола Јокић је, приликом представљања "освежене" екипе Денвера добио више простора. Најпре као део "проблема" са којим ће се Мајкл Мелоун сусрести. Јер, стартери Жофри Ловерњ и Кенет Фарид, који ће први бити задужени за борбу под обручима, имаће приличну конкуренцију у нашем Јокићу, те Јусуфу Нуркићу, Артуру и Хиксону. Аутори се питају како ће, због тога, Мелоун спроводити у дело своје замисли да Италијана Галинарија пошаље на "четворку", чиме би се додатно покренуо напад који је прошле сезоне био 21. по поенима, а 28. у лиги по прецизности са дистанце.

Јокић је "Јахуу" занимљив и са аспекта великих улагања управе Денвера, јер је успео да својим наступима "убеди" челнике да му, као 20-годишњаку, понуде четворогодишњи уговор, а да то није било узалуд, пише овај престижни сајт, "показали су предсезонски мечеви у коме је Јокић, са Ловерњом, изврсно шутирао изван рекета" што би, по мишљењу истог извора, могло да доведе и до промена у стартној петорци, ако оној почетној не крене у нападу.

И, на крају, која реч од Немањи Бјелици. Бар од нас, јер се колеге са "Јахуа" нису удостојиле ни да једну једину напишу о нашем репрезентативцу, а искористили су 1.515 њих за остатак тима. Помало непристојно, јер се ипак ради о званично најбољем кошаркашку минуле сезоне Евролиге. Уосталом, у предсезонским мечевима је просечно постизао по 7,6 поена, имао и пет скокова, асистенцију и "крађу" по наступу, био шести стрелац екипе и једини који је на сваком мечу дао бар по тројку. Али, добро, ако га на "Јахуу" нису запазили до сада, биће прилике у данима који су пред нама. Нема сумње.

Коментари / 0

Оставите коментар