Шта је потребно Клоповом Ливерпулу да крене напријед?

Крила или време?! “Фудбал није бајка. Само... Други нас неће чекати“, рекао је тренер Ливерпула после трећег узастопног ремија.

Фудбал 29.10.2015 | 18:00
Шта је потребно Клоповом Ливерпулу да крене напријед?

Надали су се навијачи, па и већина неутралних љубитеља фудбала. Надали су се да ће Јирген Клоп успети да преко ноћи преобрати Редсе. Као што су се пре две сезоне надали да ће Луис Суарез успети да сам унесе пехар Премијер лиге у свлачионицу. Суарез је на крају морао да призна да је то била немогућа мисија. Клопу је требало мање времена.

"Фудбал није бајка", почео је харизматични тренер обраћање јавности после ремија са Саутемптоном од 1:1, његовог трећег узастопног на клупи Редса.

"Често пишемо о фудбалу као о бајци, али он то заиста није", наставио је. "Имали смо вођство, желели смо победу, али смо на крају доживели разочарање. Можда екипа мора мало да се опусти, да се смири. То је само гол, само игра... Није последња ствар на свету, није смак света".

Клопов је утисак да се велики притисак коначно обрушио на играче. А сматра да нема разлога за то.

"Потребно је време. Не може све да ради од оног секунда кад си га упалио. Видео сам многе добре ствари са којима можемо да радимо. За остале је потребно време. Проблем је само што нас други неће чекати".

Легендарни дефанзивац Ливерпула Џејми Карагер наравно није могао да буде толики дипломата. Он не мора да пази на осећања играча. Али прст кривице свеједно упире у - трансфер комисиију која је према његовом мишљењу катастрофално селектирала екипу.

"Јирген просто нема играче кадре да нападају по крилу, да шире игру. Има четири центарфора, има три ’десетке’, али не знам како су у Ливерпулу мислили да их све споје. А притом - нема крила?! Тим није избалансиран. Клоп жели хеви-метал, али Ливерпул тренутно изгледа као црквени хор. Толико досадно. Ништа се не дешава, не стварају се шансе, тим игра споро и предвидиво", немилисице сипа критике Карагер.

Клоп сигурно све то одавно зна. Али није он тај који је бирао ове играче.

Коментари / 0

Оставите коментар