Šta je potrebno Klopovom Liverpulu da krene naprijed?

Krila ili vreme?! “Fudbal nije bajka. Samo... Drugi nas neće čekati“, rekao je trener Liverpula posle trećeg uzastopnog remija.

Fudbal 29.10.2015 | 18:00
Šta je potrebno Klopovom Liverpulu da krene naprijed?

Nadali su se navijači, pa i većina neutralnih ljubitelja fudbala. Nadali su se da će Jirgen Klop uspeti da preko noći preobrati Redse. Kao što su se pre dve sezone nadali da će Luis Suarez uspeti da sam unese pehar Premijer lige u svlačionicu. Suarez je na kraju morao da prizna da je to bila nemoguća misija. Klopu je trebalo manje vremena.

"Fudbal nije bajka", počeo je harizmatični trener obraćanje javnosti posle remija sa Sautemptonom od 1:1, njegovog trećeg uzastopnog na klupi Redsa.

"Često pišemo o fudbalu kao o bajci, ali on to zaista nije", nastavio je. "Imali smo vođstvo, želeli smo pobedu, ali smo na kraju doživeli razočaranje. Možda ekipa mora malo da se opusti, da se smiri. To je samo gol, samo igra... Nije poslednja stvar na svetu, nije smak sveta".

Klopov je utisak da se veliki pritisak konačno obrušio na igrače. A smatra da nema razloga za to.

"Potrebno je vreme. Ne može sve da radi od onog sekunda kad si ga upalio. Video sam mnoge dobre stvari sa kojima možemo da radimo. Za ostale je potrebno vreme. Problem je samo što nas drugi neće čekati".

Legendarni defanzivac Liverpula Džejmi Karager naravno nije mogao da bude toliki diplomata. On ne mora da pazi na osećanja igrača. Ali prst krivice svejedno upire u - transfer komisiiju koja je prema njegovom mišljenju katastrofalno selektirala ekipu.

"Jirgen prosto nema igrače kadre da napadaju po krilu, da šire igru. Ima četiri centarfora, ima tri ’desetke’, ali ne znam kako su u Liverpulu mislili da ih sve spoje. A pritom - nema krila?! Tim nije izbalansiran. Klop želi hevi-metal, ali Liverpul trenutno izgleda kao crkveni hor. Toliko dosadno. Ništa se ne dešava, ne stvaraju se šanse, tim igra sporo i predvidivo", nemilisice sipa kritike Karager.

Klop sigurno sve to odavno zna. Ali nije on taj koji je birao ove igrače.

Komentari / 0

Ostavite komentar