Лебронова „мафијашка“ порука!

Сада смо у рукама Дон Корлеонеа! Прва звезда америчког Дрим тима на сликовит начин најавио промену на селекторској функцији у америчкој репрезентацији.

Кошарка 27.10.2015 | 19:40
Лебронова „мафијашка“ порука!

Једна ера у америчкој и светској кошарци је завршена. Мајк Кжижевски се повукао са селекторске функције америчке коашркашке репрезентације. Попуалрни Коуч Кеј је дошао на клупу Дрим тима када су Американци били уздрмани са неколико везаних удараца. Од пораза у Индијанополису, преко неуспеха на ОИ у Атини до још једног разочарања на СП у Јапану 2006. године. Кжижевски је за девет година селекторског мандата опет успоставио америчку доминацију у светској кошарци, освојио по два светска и олимпијска злата и повукао се као велики шампион. А наследиће га још једно огромно тренерско име - Грег Попович.

Легендарни стартег Сан Антонија ће прву мисију имати следећег лета на Олимпијским Играма у Рио де Жанеиру где ће Американци бранити злато, а очекује се да дођу у најјечм саставу, предвођени најбољим кошаркашем данашњице Леброном Џејмсом.

Ас Кливленда је имао и занимљив коментар на селекторску промену у Дрим тиму.

„Били смо у добрим рукама код Кжижевског, а сада смо опет у добрим рукама код Поповича. Све ово ме подсећа на култни филм Кум. Као када Мајкл Корлеоне преузема империју“, сликовито је објаснио Леброн.

Коментари / 0

Оставите коментар