Lebronova „mafijaška“ poruka!

Sada smo u rukama Don Korleonea! Prva zvezda američkog Drim tima na slikovit način najavio promenu na selektorskoj funkciji u američkoj reprezentaciji.

Košarka 27.10.2015 | 19:40
Lebronova „mafijaška“ poruka!

Jedna era u američkoj i svetskoj košarci je završena. Majk Kžiževski se povukao sa selektorske funkcije američke koašrkaške reprezentacije. Popualrni Kouč Kej je došao na klupu Drim tima kada su Amerikanci bili uzdrmani sa nekoliko vezanih udaraca. Od poraza u Indijanopolisu, preko neuspeha na OI u Atini do još jednog razočaranja na SP u Japanu 2006. godine. Kžiževski je za devet godina selektorskog mandata opet uspostavio američku dominaciju u svetskoj košarci, osvojio po dva svetska i olimpijska zlata i povukao se kao veliki šampion. A naslediće ga još jedno ogromno trenersko ime - Greg Popovič.

Legendarni starteg San Antonija će prvu misiju imati sledećeg leta na Olimpijskim Igrama u Rio de Žaneiru gde će Amerikanci braniti zlato, a očekuje se da dođu u najječm sastavu, predvođeni najboljim košarkašem današnjice Lebronom Džejmsom.

As Klivlenda je imao i zanimljiv komentar na selektorsku promenu u Drim timu.

„Bili smo u dobrim rukama kod Kžiževskog, a sada smo opet u dobrim rukama kod Popoviča. Sve ovo me podseća na kultni film Kum. Kao kada Majkl Korleone preuzema imperiju“, slikovito je objasnio Lebron.

Komentari / 0

Ostavite komentar