Нова Влада Федерације до краја седмице

Лидери СДА и Савеза за бољу будућност /СББ/ БиХ Бакир Изетбеговић и Фахрудин Радончић разговарали су данас у Сарајеву о формирању новог састава Владе Федерације БиХ /ФБиХ/.

Босна и Херцеговина 26.10.2015 | 21:50
Нова Влада Федерације до краја седмице

Изетбеговић је рекао новинарима да је на састанку у згради Предсједништва БиХ било ријечи о новом саставу Владе ФБиХ, која би требало да буде формирана до краја октобра, а током новембра и нове кантоналне владе.


"Говорило се и о конкретним именима, али и пројектима које заједнички можемо урадити, од реформских преко врло конкретних пројеката у инфраструктури. Веома добро смо се разумјели шта је могуће урадити. Мислим да имамо успјешну коалицију", истакао је Изетбеговић.

Он је најавио да ће СББ објелоданити имена са којима се СДА сагласила, преносе федерални медији.

На питање новинара да ли је тачно да је Радончић затражио мјесто премијера Кантона Сарајево, Изетбеговић је рекао да нема истине у томе и да такав захтјев није упућен од СББ-а.

Он је истакао да је с Радончићем у врло релаксираној фази договора, односно разговора, шта у овом граду треба заједнички брзо урадити да се осјети рад нове коалиције.

Изетбеговић је навео да премијери ФБиХ и Кантона Сарајево Фадил Новалић и Елмедин Конаковић, који су присуствовали састанку, нису незадовољни предложеним именима, додавши да је Радончић предложио за министре људе који су чланови СББ-а, али нису посебно експонирани у страначком врху.

Изетбеговић је додао и да ће национални састав Владе ФБиХ бити задовољен.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

ХАХА

26.10.2015 20:52

И САД НАРОДЕ ЧЕКАЈ ПРВИХ 6 мјесеци АКО ПРЕЖИВИ

ОДГОВОРИТЕ