Nova Vlada Federacije do kraja sedmice

Lideri SDA i Saveza za bolju budućnost /SBB/ BiH Bakir Izetbegović i Fahrudin Radončić razgovarali su danas u Sarajevu o formiranju novog sastava Vlade Federacije BiH /FBiH/.

Bosna i Hercegovina 26.10.2015 | 21:50
Nova Vlada Federacije do kraja sedmice

Izetbegović je rekao novinarima da je na sastanku u zgradi Predsjedništva BiH bilo riječi o novom sastavu Vlade FBiH, koja bi trebalo da bude formirana do kraja oktobra, a tokom novembra i nove kantonalne vlade.


"Govorilo se i o konkretnim imenima, ali i projektima koje zajednički možemo uraditi, od reformskih preko vrlo konkretnih projekata u infrastrukturi. Veoma dobro smo se razumjeli šta je moguće uraditi. Mislim da imamo uspješnu koaliciju", istakao je Izetbegović.

On je najavio da će SBB objelodaniti imena sa kojima se SDA saglasila, prenose federalni mediji.

Na pitanje novinara da li je tačno da je Radončić zatražio mjesto premijera Kantona Sarajevo, Izetbegović je rekao da nema istine u tome i da takav zahtjev nije upućen od SBB-a.

On je istakao da je s Radončićem u vrlo relaksiranoj fazi dogovora, odnosno razgovora, šta u ovom gradu treba zajednički brzo uraditi da se osjeti rad nove koalicije.

Izetbegović je naveo da premijeri FBiH i Kantona Sarajevo Fadil Novalić i Elmedin Konaković, koji su prisustvovali sastanku, nisu nezadovoljni predloženim imenima, dodavši da je Radončić predložio za ministre ljude koji su članovi SBB-a, ali nisu posebno eksponirani u stranačkom vrhu.

Izetbegović je dodao i da će nacionalni sastav Vlade FBiH biti zadovoljen.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

HAHA

26.10.2015 20:52

I SAD NARODE ČEKAJ PRVIH 6 mjeseci AKO PREŽIVI

ODGOVORITE