Базел: Надал избјегао бруку у првом колу!

Мало је недостајало да Рафаел Надал доживи елиминацију већ у првом колу Базела - Лукаш Росол сервирао је за победу, али је "краљ шљаке" преокренуо и тријумфовао са 1:6, 7:5, 7:6 (4).

Тенис 26.10.2015 | 21:40
Базел: Надал избјегао бруку у првом колу!

Почетак меча пробудио је "духове прошлости", јер је Надал од Чеха изгубио у другом колу Вимблдона 2012. године, после чега је уследила велика пауза у каријери због повреде.

Сада се са 67. тенисером света суочио као седми на АТП листи и трећи носилац турнира, који је могао да заврши експресно. Росол је прва три гема при свом сервису узео без изгубљеног поена, имао је и два брејка у завршници сета, док је други почео одузимањем сервиса.

При 2:2 је Надал избегао нови брејк, а при сервису за победу, Чех се и поигравао излазећи на мрежу, јер Рафа није био ни сенка некадашњег шампиона. Чак је деловао надмено у појединим тренуцима што му се осветило. Погрешио је и пробудио Надалу инат за брејк и повратак у меч.

У трећем сету, Рафа је повео са 3:0, седми гем је донео брејк Росола за нови егал, после чега је пресудио тај-брејк. Иако је чешки тенисер имао 4:2, више није освојио ниједан поен, Надал је нанизао пет за победу и сусрет са бољим из меча Стаховски - Димитров.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Бошњак

27.10.2015 09:19

Никад ми се није допадала његова игра, нарочито послије повреде.А надимак Краљ шљаке му уопште не пристаје. Ђоковић би по томе био КРАЉ, КРАЉЕВА. Зато Нолету желим пуно здравља да овај мој епитет и оправда, мада је то и сада.

ОДГОВОРИТЕ
Name

јесте краљ шљаке

27.10.2015 12:48

Надал је у својој досадашњој каријери освојио 65 титула и од тога 85% на земљаним теренима ,међу којима 9 ГС на РГ и како га другачије звати него краљем шљаке.За разлику од Рафе ,Новак још није освојио ГС на РГ и има још да се наигра да по резултатима стигне Надала.Надалов и Ђоковићев стил игре су готово исти и нису лијепи.

ОДГОВОРИТЕ