Bazel: Nadal izbjegao bruku u prvom kolu!

Malo je nedostajalo da Rafael Nadal doživi eliminaciju već u prvom kolu Bazela - Lukaš Rosol servirao je za pobedu, ali je "kralj šljake" preokrenuo i trijumfovao sa 1:6, 7:5, 7:6 (4).

Tenis 26.10.2015 | 21:40
Bazel: Nadal izbjegao bruku u prvom kolu!

Početak meča probudio je "duhove prošlosti", jer je Nadal od Čeha izgubio u drugom kolu Vimbldona 2012. godine, posle čega je usledila velika pauza u karijeri zbog povrede.

Sada se sa 67. teniserom sveta suočio kao sedmi na ATP listi i treći nosilac turnira, koji je mogao da završi ekspresno. Rosol je prva tri gema pri svom servisu uzeo bez izgubljenog poena, imao je i dva brejka u završnici seta, dok je drugi počeo oduzimanjem servisa.

Pri 2:2 je Nadal izbegao novi brejk, a pri servisu za pobedu, Čeh se i poigravao izlazeći na mrežu, jer Rafa nije bio ni senka nekadašnjeg šampiona. Čak je delovao nadmeno u pojedinim trenucima što mu se osvetilo. Pogrešio je i probudio Nadalu inat za brejk i povratak u meč.

U trećem setu, Rafa je poveo sa 3:0, sedmi gem je doneo brejk Rosola za novi egal, posle čega je presudio taj-brejk. Iako je češki teniser imao 4:2, više nije osvojio nijedan poen, Nadal je nanizao pet za pobedu i susret sa boljim iz meča Stahovski - Dimitrov.

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Bošnjak

27.10.2015 09:19

Nikad mi se nije dopadala njegova igra, naročito poslije povrede.A nadimak Kralj šljake mu uopšte ne pristaje. Đoković bi po tome bio KRALJ, KRALJEVA. Zato Noletu želim puno zdravlja da ovaj moj epitet i opravda, mada je to i sada.

ODGOVORITE
Name

jeste kralj šljake

27.10.2015 12:48

Nadal je u svojoj dosadašnjoj karijeri osvojio 65 titula i od toga 85% na zemljanim terenima ,među kojima 9 GS na RG i kako ga drugačije zvati nego kraljem šljake.Za razliku od Rafe ,Novak još nije osvojio GS na RG i ima još da se naigra da po rezultatima stigne Nadala.Nadalov i Đokovićev stil igre su gotovo isti i nisu lijepi.

ODGOVORITE