Седма лига, па Реал?! Да, да, добро сте прочитали...

Пре пет година у седмом рангу енглеског фудбалског система, од зиме у Реал Мадриду? То може само Реал или, хајде да се оградимо, то могу само шпански портали...

Фудбал 27.10.2015 | 20:00
Седма лига, па Реал?! Да, да, добро сте прочитали...

1979: Лори Канингем из Вест Бромвич Албиона
1999: Стив Мекманаман из Ливерпула
2000: Дејвид Бекам из Манчестер јунајтеда
2004: Џонатан Вудгејт из Њукасла
2004: Мајкл Овен из Ливерпула
2013: Гарет Бејл из Тотенхема
2016: Џејми Варди из Лестера!?

Да, добро сте прочитали. Десет голова у десет мечева за "лисице" ове сезоне, од чега седам узастопних у мечевима Премијер лиге, повод су да шпански портал "Фицхајес" објави да ће Варди ове зиме прећи на "Сантијаго Бернабеу", постати играч Реала и појачати конкуренцију у нападу где су тренутно Карим Бензема и Хесе Родригез.

Тако је 28-годишњи нападач из Шефилда, бивши фудбалер Стоксбриџа, Халифакс Тауна и Флитвуда, доспео у жижу европске јавности. Он игра четврту сезону за Лестер, другу у Премијер лиги, а доведен је у везу са преласком у највећи клуб на свету.

Клуб који је, да сликовито опишемо и одмах изоставимо Велшанина Гарета Бејла по страни, прогутао највећи број од петорице Енглеза који су носили бели дрес.

Јер, величине попут Стива Мекманамана, Џонатана Вудгејта и Мајкла Овена никада се нису опоравиле од преласка у Реал, у који су дошли као велике звезде Премијер лиге и кандидати за највећа признања на својим позицијама, а отишли тихо и претворили се у пуке епизодисте, којима су се навијачи углавном подсмевали.

Ту пре свих мислимо на Вудгејта и Овена.

Ни каријера Дејвида Бекама после Реала није ишла узлазном путањом, мада то и није био његов примарни циљ, јер је изабрао Лос Анђелес Галакси и плату од скоро 25 милиона долара годишње.

Први Енглез у Реалу, Лори Канингем, био је два пута слат на позајмице из Мадрида, пре него што је продат Олимпику из Марсеја, а потом је наступао за Лестер, Рајо, Шарлроа, Вимблдон и опет Рајо Ваљекано. Ни то не можемо никако назвати узлазном путањом, тим пре што је у трећој и четвртој сезони у Мадриду одиграо укупно три утакмице за Реал.

Само су Бекам (20 голова, 155 утакмица, четири сезоне) и Мекманаман (14 голова, 152 утакмице, четири сезоне) оставили дубљи траг у Мадриду, али ево родила се идеја да покуша и Варди, који је пре само пет сезона, са 23 године (а, то није мало за фудбалера) наступао као аматер у седмом рангу енглеског фудбалског система.

Бајка или утопија?

Коментари / 0

Оставите коментар