Рафа о Новаку: Заслужује све, он је невјероватан!

Шпански тенисер Рафаел Надал рекао је пред старт турнира у Базелу да Новак Ђоковић заслужује све успехе које је остварио.

Тенис 28.10.2015 | 20:20
Рафа о Новаку: Заслужује све, он је невјероватан!

Надал је истакао да је најбољи тенисер света био практично непобедив у 2015. години и додао да је изузетно тешко играти против њега.

„Увек је посебно када неко побеђује толико колико он побеђује. То је изузетно тешко, морам да му честитам. Он то заслужује, ниво његовог тениса је невероватан. У свим сегментима игре је одличан, има добар сервис, не прави много грешака са основне линије и невероватан је на ритерну. Када све то укомбинујете, веома је тешко играти против њега. У овом тренутку је далеко најбољи“, рекао је увек искрени Надал.

Он је похвалио и Роџера Федерера који је већи део 2015. провео на другом месту иако има 34 године.

„Нисам изненађен што тако игра са 34 године. Он поседује невероватан таленат, одиграо је сјајну сезону, борио се да освоји Грен слемове. То је сјајно за тенис али и за њега. Не знам да ли ће освојити још неки Слем, али сигурно може то да уради. Ако толико често играте полуфинала и финала онда сте веома близу. Али, само је један играч доминирао ове сезоне. Не желим да кажем да Роџер заслужује још један Грен слем, јер је тенис поштен спорт. Ако изгубим финале, ја никада нећу рећи да сам заслужио победу. Ако Роџер настави овако може да освоји Грен слем. Али, ове године је Новак био готово непобедив.“

Надал је открио и да му је пораз у финалу Аустралијан опена 2014. године био најтежи тренутак у каријери. Поражен је у финалу од Стана Вавринке, а било је очигледно да има повреду леђа.

„То је био један од најтежих тренутака у каријери. Играо сам веома важно финале и био сам повређен. Нисам могао да се такмичим. Та четири сата су вероватно најтежуи тренуци у мојој каријери.“

Коментари / 0

Оставите коментар