Rafa o Novaku: Zaslužuje sve, on je nevjerovatan!

Španski teniser Rafael Nadal rekao je pred start turnira u Bazelu da Novak Đoković zaslužuje sve uspehe koje je ostvario.

Tenis 28.10.2015 | 20:20
Rafa o Novaku: Zaslužuje sve, on je nevjerovatan!

Nadal je istakao da je najbolji teniser sveta bio praktično nepobediv u 2015. godini i dodao da je izuzetno teško igrati protiv njega.

„Uvek je posebno kada neko pobeđuje toliko koliko on pobeđuje. To je izuzetno teško, moram da mu čestitam. On to zaslužuje, nivo njegovog tenisa je neverovatan. U svim segmentima igre je odličan, ima dobar servis, ne pravi mnogo grešaka sa osnovne linije i neverovatan je na riternu. Kada sve to ukombinujete, veoma je teško igrati protiv njega. U ovom trenutku je daleko najbolji“, rekao je uvek iskreni Nadal.

On je pohvalio i Rodžera Federera koji je veći deo 2015. proveo na drugom mestu iako ima 34 godine.

„Nisam iznenađen što tako igra sa 34 godine. On poseduje neverovatan talenat, odigrao je sjajnu sezonu, borio se da osvoji Gren slemove. To je sjajno za tenis ali i za njega. Ne znam da li će osvojiti još neki Slem, ali sigurno može to da uradi. Ako toliko često igrate polufinala i finala onda ste veoma blizu. Ali, samo je jedan igrač dominirao ove sezone. Ne želim da kažem da Rodžer zaslužuje još jedan Gren slem, jer je tenis pošten sport. Ako izgubim finale, ja nikada neću reći da sam zaslužio pobedu. Ako Rodžer nastavi ovako može da osvoji Gren slem. Ali, ove godine je Novak bio gotovo nepobediv.“

Nadal je otkrio i da mu je poraz u finalu Australijan opena 2014. godine bio najteži trenutak u karijeri. Poražen je u finalu od Stana Vavrinke, a bilo je očigledno da ima povredu leđa.

„To je bio jedan od najtežih trenutaka u karijeri. Igrao sam veoma važno finale i bio sam povređen. Nisam mogao da se takmičim. Ta četiri sata su verovatno najtežui trenuci u mojoj karijeri.“

Komentari / 0

Ostavite komentar