Тијесно за пријем Косова у Унеско

Русија и њени савезници противе се пријему Косова у Унеско, а резултат гласања на Генералној конференцији те организације тешко је предвидјети јер је разлика у гласовима мала, рекао је у Београду предсједник Комитета за међународне послове руске државне Думе Алексеј Пуšшков.

Србија 26.10.2015 | 19:33
Тијесно за пријем Косова у Унеско

"Косово није међународно признато и можда неће ни бити. Знам да се упркос томе ово питање налази у агенди предстојећег засједања Генералне конференције Унеска, а резултат је тешко предвидјети јер је, за сада, разлика три-четири гласа", рекао је Пушков у Београду уочи представљања своје књиге "Постскриптум - може ли Путин помоћи Русији" у издању на српском језику.

Пушков је рекао да ће Русија инсистирати на ставу да Косово не смије да буде члан међународних организација и не вјерује да ће Косово да постане чланица Савјета Европе и Унеска, иако су бројне западне земље и њихови савезници признали независност српске покрајине, преносе боеградски медији.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Промјена

26.10.2015 18:58

Све треба мијењати, цијелу правну структуру садашњег свијета. Овај свијет је сазрео за потпуне промјене на свим нивоима и свим организацијама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бум

26.10.2015 23:19

Мислим да се нема ста мењати "треба све унистити, све у пепео да нема ни трага даје овдје свијет икад зивио, глупо јесте и залосно али то смо заслузили. Зао ми дјеце своје и дјеце цитавог свијета која нису ни за сто крива и вољела би зивјети. Не би се томе радово али то це сведно доци мислим дасмо досли до врхунца.