Tijesno za prijem Kosova u Unesko

Rusija i njeni saveznici protive se prijemu Kosova u Unesko, a rezultat glasanja na Generalnoj konferenciji te organizacije teško je predvidjeti jer je razlika u glasovima mala, rekao je u Beogradu predsjednik Komiteta za međunarodne poslove ruske državne Dume Aleksej Pušškov.

Srbija 26.10.2015 | 19:33
Tijesno za prijem Kosova u Unesko

"Kosovo nije međunarodno priznato i možda neće ni biti. Znam da se uprkos tome ovo pitanje nalazi u agendi predstojećeg zasjedanja Generalne konferencije Uneska, a rezultat je teško predvidjeti jer je, za sada, razlika tri-četiri glasa", rekao je Puškov u Beogradu uoči predstavljanja svoje knjige "Postskriptum - može li Putin pomoći Rusiji" u izdanju na srpskom jeziku.

Puškov je rekao da će Rusija insistirati na stavu da Kosovo ne smije da bude član međunarodnih organizacija i ne vjeruje da će Kosovo da postane članica Savjeta Evrope i Uneska, iako su brojne zapadne zemlje i njihovi saveznici priznali nezavisnost srpske pokrajine, prenose boegradski mediji.

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Promjena

26.10.2015 18:58

Sve treba mijenjati, cijelu pravnu strukturu sadašnjeg svijeta. Ovaj svijet je sazreo za potpune promjene na svim nivoima i svim organizacijama.

ODGOVORITE
Name

Bum

26.10.2015 23:19

Mislim da se nema sta menjati "treba sve unistiti, sve u pepeo da nema ni traga daje ovdje svijet ikad zivio, glupo jeste i zalosno ali to smo zasluzili. Zao mi djece svoje i djece citavog svijeta koja nisu ni za sto kriva i voljela bi zivjeti. Ne bi se tome radovo ali to ce svedno doci mislim dasmo dosli do vrhunca.