Кројф: Хвала свима, а сада на фудбал!

Легендарни холандски фудбалер Јохан Кројф захвалио је свима који су га подржали након што је објављено да му је дијагностификован рак плућа.

Фудбал 27.10.2015 | 17:20
Кројф: Хвала свима, а сада на фудбал!

"Веома сам поносан и захвалан свима који су реаговали на било какав начин. Било је веома емотивно", написао је Кројф у новој колумни, коју редовно пише у холандском листу Телеграф.

На свим фудбалским теренима у Холандији за викенд, навијачи су стајаћим овацијама у 14. минуту свих фудбалских утакмица пружили подршку Кројфу.

Некадашњи играч Ајакса и Барселоне није дао нове детаље своје болести, рекавши да је још у фази испитивања која ће утврдити коју врсту рака плућа има.

Након три пасуса посвећених томе, Кројф се у остатку текста бавио уобичајеним темама о којима пише, дозирању мудрости у фудбалу широм света, а посебно у Холандији.

Кројф се пожалио на лоше наступе холандских клубова, а посебно Ајакса, у европским такмичењима прошле седмице, рекавши да тактичке грешке скупо коштају екипе из те земље.

Ајакс и АЗ су изгубили своје утакмице у Лиги Европа, Гронинген је играо нерешено у том такмичењу, док је ПСВ поражен у Лиги шампиона. Ти резултати су праћени неуспехом репрезентације Холандије, која није изборила пласман на Европско првенство.

Коментари / 0

Оставите коментар