Krojf: Hvala svima, a sada na fudbal!

Legendarni holandski fudbaler Johan Krojf zahvalio je svima koji su ga podržali nakon što je objavljeno da mu je dijagnostifikovan rak pluća.

Fudbal 27.10.2015 | 17:20
Krojf: Hvala svima, a sada na fudbal!

"Veoma sam ponosan i zahvalan svima koji su reagovali na bilo kakav način. Bilo je veoma emotivno", napisao je Krojf u novoj kolumni, koju redovno piše u holandskom listu Telegraf.

Na svim fudbalskim terenima u Holandiji za vikend, navijači su stajaćim ovacijama u 14. minutu svih fudbalskih utakmica pružili podršku Krojfu.

Nekadašnji igrač Ajaksa i Barselone nije dao nove detalje svoje bolesti, rekavši da je još u fazi ispitivanja koja će utvrditi koju vrstu raka pluća ima.

Nakon tri pasusa posvećenih tome, Krojf se u ostatku teksta bavio uobičajenim temama o kojima piše, doziranju mudrosti u fudbalu širom sveta, a posebno u Holandiji.

Krojf se požalio na loše nastupe holandskih klubova, a posebno Ajaksa, u evropskim takmičenjima prošle sedmice, rekavši da taktičke greške skupo koštaju ekipe iz te zemlje.

Ajaks i AZ su izgubili svoje utakmice u Ligi Evropa, Groningen je igrao nerešeno u tom takmičenju, dok je PSV poražen u Ligi šampiona. Ti rezultati su praćeni neuspehom reprezentacije Holandije, koja nije izborila plasman na Evropsko prvenstvo.

Komentari / 0

Ostavite komentar