Сингапур: Мугуруса сигурна против Шафаржове!

Шпанска тенисерка Гарбиње Мугуруса остварила је прву на победу на Завршном WТА турниру у Сингапуру.

Тенис 26.10.2015 | 19:00
Сингапур: Мугуруса сигурна против Шафаржове!

Мугуруса је у оквиру првог кола Беле групе савладача Чехињу Луције Шафаржову резултатом 6:3, 7:6 (7-4), после скоро два сата игре.

Најмлађа учесница Завршног турнира боље је отворила дуел и већ у трећем гему одузела сервис противници. Од самог старта виђена је велика борба – гемови су трајали дуго, било је много размена, али Шпањолка није дозвољавала да је Чехиња угрози.

Шафаржова се у неколико наврата извлачила после претрпљеног брејка, али није издржала до краја – још једном је поклекла за вођство Гарбиње у сетовима.

После одличног првог сета уследило је опуштање, па је ћешка играчица кренула много боље. Водила је са 2:0, па 3:1, али је у шестом гему слабо одиграла важне поене и Мугуруса се вратила. Од тог тренутка није било брејкова, иако су обе тенисерке имале шансе, па се ушло у тај брејк.

Девојка рођена у Каракасу у Венецуели је са два мини брејка повела резултатом 3:0, али је Шафаржова феноменалном форхенд дијагоналом смањила на 5:4. Тада је 22-годишњакиња бекхендом добила дугу размену, а убрзо и још једном натерала ривалку на грешку за коначни тријумф.

Коментари / 0

Оставите коментар