Singapur: Mugurusa sigurna protiv Šafaržove!

Španska teniserka Garbinje Mugurusa ostvarila je prvu na pobedu na Završnom WTA turniru u Singapuru.

Tenis 26.10.2015 | 19:00
Singapur: Mugurusa sigurna protiv Šafaržove!

Mugurusa je u okviru prvog kola Bele grupe savladača Čehinju Lucije Šafaržovu rezultatom 6:3, 7:6 (7-4), posle skoro dva sata igre.

Najmlađa učesnica Završnog turnira bolje je otvorila duel i već u trećem gemu oduzela servis protivnici. Od samog starta viđena je velika borba – gemovi su trajali dugo, bilo je mnogo razmena, ali Španjolka nije dozvoljavala da je Čehinja ugrozi.

Šafaržova se u nekoliko navrata izvlačila posle pretrpljenog brejka, ali nije izdržala do kraja – još jednom je poklekla za vođstvo Garbinje u setovima.

Posle odličnog prvog seta usledilo je opuštanje, pa je ćeška igračica krenula mnogo bolje. Vodila je sa 2:0, pa 3:1, ali je u šestom gemu slabo odigrala važne poene i Mugurusa se vratila. Od tog trenutka nije bilo brejkova, iako su obe teniserke imale šanse, pa se ušlo u taj brejk.

Devojka rođena u Karakasu u Venecueli je sa dva mini brejka povela rezultatom 3:0, ali je Šafaržova fenomenalnom forhend dijagonalom smanjila na 5:4. Tada je 22-godišnjakinja bekhendom dobila dugu razmenu, a ubrzo i još jednom naterala rivalku na grešku za konačni trijumf.

Komentari / 0

Ostavite komentar