"Избјеглица је много, али је нас 80 милиона"

Њемачка канцеларка Ангела Меркел је у дијалогу са грађанима у Нирнбергу, посвећеном избјеглицама, указала на потребу јачања и очувања средње класе и признала да у овом моменту савладавање избјегличке кризе није перфектно.

Свијет 26.10.2015 | 18:50
"Избјеглица је много, али је нас 80 милиона"

"Да, њих (избјеглица) је веома, веома много, али је нас 80 милиона", рекла је Мерклова на скупу под називом "Лијепо живјети у Њемачкој" и изразила разумијевање у вези са страховима да би због великог броја избјеглица они који чине центар друштва могли бити "изгубљени".

Меркелова је нагласила да се "свом снагом" мора радити против такве могућности и да се о ризицима, као и о шансама у вези са тако великим бројем избјеглица мора говорити.

Она је рекла да се мора учинити све да се очува центар друштва, односно, средња класа, "која је толерантна и чини Њемачку тако јаком".

Меркелова је инсистирала на што већем броју сусрета при чему се мора радити и на спречавању предрасуда и оцијенила да ће тако успјети интеграција и при том нагласила да Европској унији недостају правила о расподјели избјеглица.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

хаха

26.10.2015 20:34

80 милиона.АКО ЈЕ СУДИТИ ПО БУНДЕС ЛИГИ ПРАВИХ НИЈЕМАЦА ЈЕ ЧЕТВРТИНА

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бако

26.10.2015 20:47

Додји да видис како твоја средња класа ради у ЦХ по баустелама и спава у контајнерима.Сигурно су побјегли од доброте и благостања??

ОДГОВОРИТЕ