"Izbjeglica je mnogo, ali je nas 80 miliona"

Njemačka kancelarka Angela Merkel je u dijalogu sa građanima u Nirnbergu, posvećenom izbjeglicama, ukazala na potrebu jačanja i očuvanja srednje klase i priznala da u ovom momentu savladavanje izbjegličke krize nije perfektno.

Svijet 26.10.2015 | 18:50
"Izbjeglica je mnogo, ali je nas 80 miliona"

"Da, njih (izbjeglica) je veoma, veoma mnogo, ali je nas 80 miliona", rekla je Merklova na skupu pod nazivom "Lijepo živjeti u Njemačkoj" i izrazila razumijevanje u vezi sa strahovima da bi zbog velikog broja izbjeglica oni koji čine centar društva mogli biti "izgubljeni".

Merkelova je naglasila da se "svom snagom" mora raditi protiv takve mogućnosti i da se o rizicima, kao i o šansama u vezi sa tako velikim brojem izbjeglica mora govoriti.

Ona je rekla da se mora učiniti sve da se očuva centar društva, odnosno, srednja klasa, "koja je tolerantna i čini Njemačku tako jakom".

Merkelova je insistirala na što većem broju susreta pri čemu se mora raditi i na sprečavanju predrasuda i ocijenila da će tako uspjeti integracija i pri tom naglasila da Evropskoj uniji nedostaju pravila o raspodjeli izbjeglica.

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

haha

26.10.2015 20:34

80 miliona.AKO JE SUDITI PO BUNDES LIGI PRAVIH NIJEMACA JE ČETVRTINA

ODGOVORITE
Name

Bako

26.10.2015 20:47

Dodji da vidis kako tvoja srednja klasa radi u CH po baustelama i spava u kontajnerima.Sigurno su pobjegli od dobrote i blagostanja??

ODGOVORITE