"Сузана Манчић" Уефе - кандидат за предсједника ФИФА!

Знате оног симпатичног лика из УЕФА што стално учествује у жребањима? Зове се Ђани Инфантино, генерални је секретар УЕФА, и биће кандидат за председника ФИФА!

Фудбал 27.10.2015 | 16:00
"Сузана Манчић" Уефе - кандидат за предсједника ФИФА!

Изненађење!

Кандидат УЕФА на изборима за председника Светске фудбалске организације биће њен генерални секретар,  Ђани Инфантино.

Свако ко је бар једном пратио жреб за неко европско такмичење зна ко је овај симпатични Швајцарац, италијанских корена, који је данас добио једногласну подршку за председничку кандидатуру на Извшрном комитету УЕФА.

Инфантино је претходних година био десна рука председника УЕФА Мишела Платинија, кога су многи "видели" као наследника Сепа Блатера у фотељи првог човека светског фудбала. Али, велика корупционашка афера која је потресла ФИФА, хапшења званичника, а потом и истрага, довели су до Платинија.

Врх Европске куће фудбала схватио је да Платини, због "путера на глави", сарадње са не баш вољеним Блатером, не би био добар кандидат. Стога је изабран други, а помало је изненађење што је одлучено да то буде 45-годишњи Инфантино.

"Предстојећи избори за новог председника ФИФА представљају кључни тренутак у управљању светским фудбалом и могу да буду пресудни за будућност ФИФА. Верујемо да Инфантино има све потребне квалитете да се ухвати у коштац са изазовима и да води светску фудбалску организацију путем реформи које ће повратити углед и кредибилитет ФИФА", пише у образложењу УЕФА.

За Инфантина само речи хвале из седишта УЕФА, за која је наведено и да је врхунски административац и оперативац и да је човек који гради сјајне односе по целом свету.

Инфантино је рођен 1970. године у Швацарској. Од 2009. године је на функцији генералног секретара УЕФА.

Избори за председника ФИФА биће одржани 26. фебруара.

Коментари / 0

Оставите коментар