"Suzana Mančić" Uefe - kandidat za predsjednika FIFA!

Znate onog simpatičnog lika iz UEFA što stalno učestvuje u žrebanjima? Zove se Đani Infantino, generalni je sekretar UEFA, i biće kandidat za predsednika FIFA!

Fudbal 27.10.2015 | 16:00
"Suzana Mančić" Uefe - kandidat za predsjednika FIFA!

Iznenađenje!

Kandidat UEFA na izborima za predsednika Svetske fudbalske organizacije biće njen generalni sekretar,  Đani Infantino.

Svako ko je bar jednom pratio žreb za neko evropsko takmičenje zna ko je ovaj simpatični Švajcarac, italijanskih korena, koji je danas dobio jednoglasnu podršku za predsedničku kandidaturu na Izvšrnom komitetu UEFA.

Infantino je prethodnih godina bio desna ruka predsednika UEFA Mišela Platinija, koga su mnogi "videli" kao naslednika Sepa Blatera u fotelji prvog čoveka svetskog fudbala. Ali, velika korupcionaška afera koja je potresla FIFA, hapšenja zvaničnika, a potom i istraga, doveli su do Platinija.

Vrh Evropske kuće fudbala shvatio je da Platini, zbog "putera na glavi", saradnje sa ne baš voljenim Blaterom, ne bi bio dobar kandidat. Stoga je izabran drugi, a pomalo je iznenađenje što je odlučeno da to bude 45-godišnji Infantino.

"Predstojeći izbori za novog predsednika FIFA predstavljaju ključni trenutak u upravljanju svetskim fudbalom i mogu da budu presudni za budućnost FIFA. Verujemo da Infantino ima sve potrebne kvalitete da se uhvati u koštac sa izazovima i da vodi svetsku fudbalsku organizaciju putem reformi koje će povratiti ugled i kredibilitet FIFA", piše u obrazloženju UEFA.

Za Infantina samo reči hvale iz sedišta UEFA, za koja je navedeno i da je vrhunski administrativac i operativac i da je čovek koji gradi sjajne odnose po celom svetu.

Infantino je rođen 1970. godine u Švacarskoj. Od 2009. godine je na funkciji generalnog sekretara UEFA.

Izbori za predsednika FIFA biće održani 26. februara.

Komentari / 0

Ostavite komentar