Надал: Патио сам, али нисам помислио да завршим каријеру!

За Рафаела Надала ово је сигурно најгора сезона у каријери. Никако да се врати после повреде, никако да заигра у препознатљивом ритму, а лоша форма одразила се и на његов пласман на листи. Тренутно је седми играч света.

Тенис 28.10.2015 | 11:00
Надал: Патио сам, али нисам помислио да завршим каријеру!

Само три титуле је Шпанац освојио у 2015, а пласман на Мастерс у Лондону још увек није остварио. Ипак, и поред свих лоших ствари које су му се десиле, верује да у 2016. може да се врати на стазе успеха.

Рафа је покушао да објасни шта му је кроз главу пролазило у протеклих десет месеци.

- Ове године нисам могао да контролишем емоције и свест на терену. То ми се десило по први пут у каријери. И поред свих негативних ствари, важно ми је да сам потпуно здрав и само због тог разлога се не може рећи да је ова сезона била катастрофална - рекао је Шпанац.

Велики шампион није поклекао, већ се све време трудио да позитивно размишља, а пензија му није била ни на крај памети.

- Нисам осетио да сам довољно уморан и да желим да престанем са играњем. Патио сам и био сам нервозан јер нисам могао да играм онако како сам играо целу каријеру. Ипак, осећам да је кренуло набоље, напредовао сам и у будућност гледам сам оптимизмом - закључио је освајач 14 гренд слем титула.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Цвијетин

28.10.2015 10:09

Па то је нормално као и у сваком спорту немозес увјек бити најбољи. То је цињеница и сваки спортиста мора да се помири са тиме.

ОДГОВОРИТЕ