Nadal: Patio sam, ali nisam pomislio da završim karijeru!

Za Rafaela Nadala ovo je sigurno najgora sezona u karijeri. Nikako da se vrati posle povrede, nikako da zaigra u prepoznatljivom ritmu, a loša forma odrazila se i na njegov plasman na listi. Trenutno je sedmi igrač sveta.

Tenis 28.10.2015 | 11:00
Nadal: Patio sam, ali nisam pomislio da završim karijeru!

Samo tri titule je Španac osvojio u 2015, a plasman na Masters u Londonu još uvek nije ostvario. Ipak, i pored svih loših stvari koje su mu se desile, veruje da u 2016. može da se vrati na staze uspeha.

Rafa je pokušao da objasni šta mu je kroz glavu prolazilo u proteklih deset meseci.

- Ove godine nisam mogao da kontrolišem emocije i svest na terenu. To mi se desilo po prvi put u karijeri. I pored svih negativnih stvari, važno mi je da sam potpuno zdrav i samo zbog tog razloga se ne može reći da je ova sezona bila katastrofalna - rekao je Španac.

Veliki šampion nije poklekao, već se sve vreme trudio da pozitivno razmišlja, a penzija mu nije bila ni na kraj pameti.

- Nisam osetio da sam dovoljno umoran i da želim da prestanem sa igranjem. Patio sam i bio sam nervozan jer nisam mogao da igram onako kako sam igrao celu karijeru. Ipak, osećam da je krenulo nabolje, napredovao sam i u budućnost gledam sam optimizmom - zaključio je osvajač 14 grend slem titula.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Cvijetin

28.10.2015 10:09

Pa to je normalno kao i u svakom sportu nemozes uvjek biti najbolji. To je cinjenica i svaki sportista mora da se pomiri sa time.

ODGOVORITE