Галатасарај гост Сарајева?

На Олимпијском стадиону "Асим Ферхатовић Хасе - Кошево" у Сарајеву 14. новембра могао би да гостује великан турског, али и европског фудбала, тим Галатасараја.

Фудбал 27.10.2015 | 14:40
Галатасарај гост Сарајева?

"Постоји могућност за одигравањем пријатељске утакмице између фудбалских клубова Сарајево и Галатасарај", истакли су из оба клуба.

Ипак, до реализације одигравања меча још увијек је дуг пут, првенствено, јер црвено-жути из Истанбула имају још једну понуду.

"Ништа још није конкретизовано. Осим гостовања у Сарајеву у новембру код актуелног првака Босне и Херцеговине имамо понуду и турског друголигаша Гоцепеа из Измира, који нас у истом термину жели угостити и са нашим првим тимом одиграти пријатељску утакмицу. У сваком случају ближе би нам било гостовати у Турској, у Измиру. Наредних дана челници клуба у сарадњи са стручним штабом донијеће одлуку гдје ћемо играти тест сусрет 14. новембра", казали су агенцији Анадолија у Галати.

Дино Селимовић, директор бордо клуба, навео је да управа екипе са Кошева покушава изнаћи рјешење да Галатасарај, ипак, дође у Сарајево, како би се спортским спектаклом симболично обиљежио 69. рођендан једног од најреномиранијих спортских колектива у БиХ.

Иначе, дође ли у коначници до договора, утакмица би се играла у првенственим паузама, у термину одигравања сусрета баража за ЕУРО 2016, односно ФИФА термину за пријатељске мечеве.

Национални тим БиХ ће 13. новембра играти прву утакмицу баража за ЕП против Ирске у Зеници (реванш три дана касније у Дублину), док ће репрезентација Турске, која је осигурала директан пласман на ЕУРО 2016, истог дана у пријатељском сусрету у Дохи бити гост Катара.

Коментари / 0

Оставите коментар