Galatasaraj gost Sarajeva?

Na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović Hase - Koševo" u Sarajevu 14. novembra mogao bi da gostuje velikan turskog, ali i evropskog fudbala, tim Galatasaraja.

Fudbal 27.10.2015 | 14:40
Galatasaraj gost Sarajeva?

"Postoji mogućnost za odigravanjem prijateljske utakmice između fudbalskih klubova Sarajevo i Galatasaraj", istakli su iz oba kluba.

Ipak, do realizacije odigravanja meča još uvijek je dug put, prvenstveno, jer crveno-žuti iz Istanbula imaju još jednu ponudu.

"Ništa još nije konkretizovano. Osim gostovanja u Sarajevu u novembru kod aktuelnog prvaka Bosne i Hercegovine imamo ponudu i turskog drugoligaša Gocepea iz Izmira, koji nas u istom terminu želi ugostiti i sa našim prvim timom odigrati prijateljsku utakmicu. U svakom slučaju bliže bi nam bilo gostovati u Turskoj, u Izmiru. Narednih dana čelnici kluba u saradnji sa stručnim štabom donijeće odluku gdje ćemo igrati test susret 14. novembra", kazali su agenciji Anadolija u Galati.

Dino Selimović, direktor bordo kluba, naveo je da uprava ekipe sa Koševa pokušava iznaći rješenje da Galatasaraj, ipak, dođe u Sarajevo, kako bi se sportskim spektaklom simbolično obilježio 69. rođendan jednog od najrenomiranijih sportskih kolektiva u BiH.

Inače, dođe li u konačnici do dogovora, utakmica bi se igrala u prvenstvenim pauzama, u terminu odigravanja susreta baraža za EURO 2016, odnosno FIFA terminu za prijateljske mečeve.

Nacionalni tim BiH će 13. novembra igrati prvu utakmicu baraža za EP protiv Irske u Zenici (revanš tri dana kasnije u Dublinu), dok će reprezentacija Turske, koja je osigurala direktan plasman na EURO 2016, istog dana u prijateljskom susretu u Dohi biti gost Katara.

Komentari / 0

Ostavite komentar