Исповијест Бојане Јовановски: Матичним ћелијама сам спасла каријеру!

Жестоке борбе са повредом ручног зглоба су прошлост за српску тениску репрезентативку.

Тенис 27.10.2015 | 09:40
Исповијест Бојане Јовановски: Матичним ћелијама сам спасла каријеру!

Бојана Јовановски, тренутно 76. на свету, имала је паклени период иза себе. Често је са гримасом завршавала мечеве, па по неколико дана, чак и недеља није могла да узме рекет како би тренирала, јер су проблеми са зглобом превазилазили њену толеранцију на бол.

Али после три године и третмана матичним ћелијама, Бојана је коначно одиграла шест турнира заредом. И што је најважније, бол је ишчезао.

- Стварно ми је тај третман доста помогао. Намучила сам се. Није то лака ствар, јер су ми прво урадили тоталну липосукцију, извадили маст, па су из масти вадили матичне ћелије. Опоравак је дуг. Још мислим да није скроз добро, али крајњи резултат би требало да буде после два месеца јер матичним ћелијама треба време да се размноже и крену да делују - каже Бојана за “Блиц” у тениском клубу „Степ ин“ у Миријеву.

Жели што пре да заборави све шта јој се дешавало.

- Баш сам се намучила. Никако нисам могла у континуитету да играм. Првенствено нисам могла да тренирам. Не могу ни да будем незадовољна постигнутим на терену када знам да не могу да тренирам сто посто. Тешко је било и очекивати неки резултат.

Истиче да јој резултат у 2015. није био примаран.

- Одиграм два турнира, вежем добар резултат, па се опет повредим и морам да паузирам или смањим интензитет тренинга. Мени није довољно сат или два тренинга. По први пут сам тек сада везала шест турнира а да ме ништа није болело. Није ми уопште био циљ резултат, него да будем здрава.

Пред крај сезоне има и новог тренера.

- Са Гораном Кривокућом сам путовала у Азију, са њим ћу одрадити припреме и ићи у Аустралију. Тата Зоран ће ићи на неке турнире, али мало и њему треба одмор јер има превише проблема са леђима и са коленом.

Бојана ће новембар провести у Београду.

- Бодрићу Партизан. Претходних месеци нисам успевала да гледам уживо вољени клуб, али сада хоћу. Ићи ћу у позориште и бавити се стварима које волим.

Бојана се верила
Сан су Олимпијске игре, али пре Рија Бојана се јуче верила, а волела би поново да се нађе у саставу Фед куп тима у фебруару против Шпанкиња.

- Чула сам се са селекторком Јечменицом. Бићу у тиму ако будем здрава. Баш ми недостаје репрезентација, увек сам волела да играм за Србију и давала сам све од себе у тим мечевима.

Коментари / 0

Оставите коментар