Ispovijest Bojane Jovanovski: Matičnim ćelijama sam spasla karijeru!

Žestoke borbe sa povredom ručnog zgloba su prošlost za srpsku tenisku reprezentativku.

Tenis 27.10.2015 | 09:40
Ispovijest Bojane Jovanovski: Matičnim ćelijama sam spasla karijeru!

Bojana Jovanovski, trenutno 76. na svetu, imala je pakleni period iza sebe. Često je sa grimasom završavala mečeve, pa po nekoliko dana, čak i nedelja nije mogla da uzme reket kako bi trenirala, jer su problemi sa zglobom prevazilazili njenu toleranciju na bol.

Ali posle tri godine i tretmana matičnim ćelijama, Bojana je konačno odigrala šest turnira zaredom. I što je najvažnije, bol je iščezao.

- Stvarno mi je taj tretman dosta pomogao. Namučila sam se. Nije to laka stvar, jer su mi prvo uradili totalnu liposukciju, izvadili mast, pa su iz masti vadili matične ćelije. Oporavak je dug. Još mislim da nije skroz dobro, ali krajnji rezultat bi trebalo da bude posle dva meseca jer matičnim ćelijama treba vreme da se razmnože i krenu da deluju - kaže Bojana za “Blic” u teniskom klubu „Step in“ u Mirijevu.

Želi što pre da zaboravi sve šta joj se dešavalo.

- Baš sam se namučila. Nikako nisam mogla u kontinuitetu da igram. Prvenstveno nisam mogla da treniram. Ne mogu ni da budem nezadovoljna postignutim na terenu kada znam da ne mogu da treniram sto posto. Teško je bilo i očekivati neki rezultat.

Ističe da joj rezultat u 2015. nije bio primaran.

- Odigram dva turnira, vežem dobar rezultat, pa se opet povredim i moram da pauziram ili smanjim intenzitet treninga. Meni nije dovoljno sat ili dva treninga. Po prvi put sam tek sada vezala šest turnira a da me ništa nije bolelo. Nije mi uopšte bio cilj rezultat, nego da budem zdrava.

Pred kraj sezone ima i novog trenera.

- Sa Goranom Krivokućom sam putovala u Aziju, sa njim ću odraditi pripreme i ići u Australiju. Tata Zoran će ići na neke turnire, ali malo i njemu treba odmor jer ima previše problema sa leđima i sa kolenom.

Bojana će novembar provesti u Beogradu.

- Bodriću Partizan. Prethodnih meseci nisam uspevala da gledam uživo voljeni klub, ali sada hoću. Ići ću u pozorište i baviti se stvarima koje volim.

Bojana se verila
San su Olimpijske igre, ali pre Rija Bojana se juče verila, a volela bi ponovo da se nađe u sastavu Fed kup tima u februaru protiv Špankinja.

- Čula sam se sa selektorkom Ječmenicom. Biću u timu ako budem zdrava. Baš mi nedostaje reprezentacija, uvek sam volela da igram za Srbiju i davala sam sve od sebe u tim mečevima.

Komentari / 0

Ostavite komentar