Малом незаконито 10 хектара земље?

Како пише Мрежа за истраживање криминала и корупције КРИК, фирма градоначелника Београда Синише Малог и његове породице бесплатно је добила 10 хектара државног земљишта.

Србија 26.10.2015 | 13:00
Малом незаконито 10 хектара земље?

КРИК на свом сајту наводи да је пословни партнер породице Срђан Гајић незаконито пренео земљу с приватизованог предузећа у власништво њихове фирме због чега је осуђен.

"Против породице Мали није вођена истрага. Покренули су производњу ђубрива за узгој шампињона, а власништво над земљом су пребацили на офшор фирму с Девичанских острва. Приватизовано предузеће од којег је земља одузета је пропало и отишло у стечај", наводи се на сајту.

Они кажу да је ово земљиште недалеко од Вршца било у власништву државе, а користио га је државни произвођач детелине "Алфа Протеин".

Наводи се и да је "Алфа Протеин" приватизован 2003. године, када га је на аукцији купио директор предузећа Срђан Гајић. У то време, Синиша Мали радио је у Агенцији за приватизацију као директор Центра за тендере и био је задужен за продају великих државних предузећа.

"Након приватизације, Гајић је незаконито поклонио десет хектара државног земљишта које је користио "Алфа Протеин" приватној фирми "Цомпост Гроуп", пише КРИК.

Ова фирма је тада, према истраживању КРИК-а, била у вечинском власништву оца Синише Малог, Борислава, и његових пословних партнера, а, како наводе, земљу, према судским списима, никада нису платили.

"Алфа Протеин" је затим отишао у стечај. Радници су против Гајића поднели кривичну пријаву, а тужилаштво у Вршцу га је оптужило за злоупотребу овлашћења у привреди, јер је незаконито пребацио државно земљиште на компанију породице Мали", наводи КРИК.

Гајић је правоснажно осуђен у фебруару ове године на две године условне казне.

Према истраживању КРИК-а, умешаност градоначелникове породице није испитана и наводе да су земљу искористили да покрену производњу компоста - органске материје која се користи за узгајање шампињона.

Како тврди КРИК. породица је, у међувремену, власништво над земљом сакрила иза офшор компаније са Британских Девичанских Острва – "Алессио Инвестмент Лтд."

Извор: Н1

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

дивља јабука

26.10.2015 12:05

Има ли у политици у Србији и Републици Српској ико ко је поштен?

ОДГОВОРИТЕ
Name

сви ниси исти,

26.10.2015 14:29

Сви су црвљиви ко дивља јабука.

Name

МАЛИ

26.10.2015 15:25

ЧЕКАЈ ДОК ПОРАСТЕМ

Name

Јао

26.10.2015 12:19

Близи се крај свијета, сwве лопов до лопова. Мора почети све испочетка-другог лијека нема.

ОДГОВОРИТЕ
Name

све би опет било исто

26.10.2015 14:32

И кад би све из поцетка исло, опет би се на исто досло.

Name

онда ниста,

26.10.2015 15:59

Док Мали порасте, јаваслук зарасте...

Name

Михаило Микиц

27.10.2015 01:29

Цеститам на коментарима пуних хумора и познате СРБске духовности на које мозете само слатко да се насмијете!

ОДГОВОРИТЕ