ШПА: Суарес хет-триком обележио годишњицу!

Луис Суарес хет-триком против Еибара обележио је годишњицу од првог наступа за Барселону и свом клубу донео нови тријумф – 3:1.

Фудбал 25.10.2015 | 20:45
ШПА: Суарес хет-триком обележио годишњицу!

Барселона је у мечу деветог кола шпанске Примере губила од ране фазе меча, али је Уругвајац са три поготка вратио на деобу првог места са Реал Мадридом.

Каталонци и Мадриђани имају по 21 бод, док је Еибар остао на седмој позицији са осам бодова мање.

У првом мечу недељног програма Виљареал је наставио са слабим резултатима, пошто је одиграо без голова у Лас Палмасу.

На данашњи дан пре тачно годину дана Уругвајац одиграо прву утакмицу за тим ’Ноу Кампа’, а од тада је наступио 58 пута, постигао 35 голова, забележио 26 асистенција и освојио четири трофеја. Он је уз помоћ Нејмара сломио отпор Еибара који је одиграо веома добру, али и неспортску утакмицу којој је кумовао и судија Дел Сер.

Гости су повели већ у десетом минуту меча – одбрана домаћег тима очајно је реаговала после једне дубинске лопте, голман Клаудио Браво кратко је одбио до Бастона који је са неких 17-18 шаље у мрежу.

Момци у зеленим дресовима играли су веома храбро, али је од тог тренутка Барселона почела са нападима. Судија је пропустио да досуди чист пенал над Нејмаром у првом полувремену, али се нешто касније „исправио“ пропустивши да досуди офсајд код изједначујућег поготка.

У 21. минуту Бускетс је феноменално пронашао Сандра Рамиреса који је био најближи голману гостију, овај из прве центрирао Суаресу који неометан главом погађа за 1:1.

Тим резултатом отишло се на одмор, а већ у трећем минуту другог дела игре фудбалери Луиса Енрикеа преокренули су резултат. Нејмар је узео лопту дефанзивцима Еибара, спустио се ка голу и асистирао Уругвајцу који се пријемом ослобађа чувара и шаље лопту у доњи леви угао.

Тада је ритам меча опао – Каталонци су чували лопту, али никако нису успевали да мирно приведу меч крају јер је ривал претио. Александар Пантић, који је одиграо читав меч, добио је јавну опомену у 83. минуту и најавио боксерски финиш. Играчи Еибара тукли су Нејмара у више наврата, да би Маскерано у истом минуту без икаквог основа добио директан црвени картон због приговора.

Ипак, два минута касније Суарес је поставио коначан резултат и решио дилеме – Нејмар му је послао дивну лопту преко дефанзиваца, овај је примирио грудима и опет погодио ближи угао. До краја меча имао је још једну прилику, без успеха.

Исрафилов и Капа са једне, као и Нејмар и Пике са друге стране су „пожутели“, али то неће сметати Бразилцу који је наставио са сјајним партијама. У последње три утакмице уписао је пет асистенција уз три постигнута гола. Феноменални трио Меси-Суарес-Нејмар наставио је где је стао прошле сезоне – постигао је укупно 106 голова у календарској години, што је више од свих европских екипа, осим саме Барселоне.

Од 20.30 програм затварају Атлетико Мадрид и Валенсија који се састају у највећем дербију овог кола.

Коментари / 0

Оставите коментар