ŠPA: Suares het-trikom obeležio godišnjicu!

Luis Suares het-trikom protiv Eibara obeležio je godišnjicu od prvog nastupa za Barselonu i svom klubu doneo novi trijumf – 3:1.

Fudbal 25.10.2015 | 20:45
ŠPA: Suares het-trikom obeležio godišnjicu!

Barselona je u meču devetog kola španske Primere gubila od rane faze meča, ali je Urugvajac sa tri pogotka vratio na deobu prvog mesta sa Real Madridom.

Katalonci i Madriđani imaju po 21 bod, dok je Eibar ostao na sedmoj poziciji sa osam bodova manje.

U prvom meču nedeljnog programa Viljareal je nastavio sa slabim rezultatima, pošto je odigrao bez golova u Las Palmasu.

Na današnji dan pre tačno godinu dana Urugvajac odigrao prvu utakmicu za tim ’Nou Kampa’, a od tada je nastupio 58 puta, postigao 35 golova, zabeležio 26 asistencija i osvojio četiri trofeja. On je uz pomoć Nejmara slomio otpor Eibara koji je odigrao veoma dobru, ali i nesportsku utakmicu kojoj je kumovao i sudija Del Ser.

Gosti su poveli već u desetom minutu meča – odbrana domaćeg tima očajno je reagovala posle jedne dubinske lopte, golman Klaudio Bravo kratko je odbio do Bastona koji je sa nekih 17-18 šalje u mrežu.

Momci u zelenim dresovima igrali su veoma hrabro, ali je od tog trenutka Barselona počela sa napadima. Sudija je propustio da dosudi čist penal nad Nejmarom u prvom poluvremenu, ali se nešto kasnije „ispravio“ propustivši da dosudi ofsajd kod izjednačujućeg pogotka.

U 21. minutu Buskets je fenomenalno pronašao Sandra Ramiresa koji je bio najbliži golmanu gostiju, ovaj iz prve centrirao Suaresu koji neometan glavom pogađa za 1:1.

Tim rezultatom otišlo se na odmor, a već u trećem minutu drugog dela igre fudbaleri Luisa Enrikea preokrenuli su rezultat. Nejmar je uzeo loptu defanzivcima Eibara, spustio se ka golu i asistirao Urugvajcu koji se prijemom oslobađa čuvara i šalje loptu u donji levi ugao.

Tada je ritam meča opao – Katalonci su čuvali loptu, ali nikako nisu uspevali da mirno privedu meč kraju jer je rival pretio. Aleksandar Pantić, koji je odigrao čitav meč, dobio je javnu opomenu u 83. minutu i najavio bokserski finiš. Igrači Eibara tukli su Nejmara u više navrata, da bi Maskerano u istom minutu bez ikakvog osnova dobio direktan crveni karton zbog prigovora.

Ipak, dva minuta kasnije Suares je postavio konačan rezultat i rešio dileme – Nejmar mu je poslao divnu loptu preko defanzivaca, ovaj je primirio grudima i opet pogodio bliži ugao. Do kraja meča imao je još jednu priliku, bez uspeha.

Israfilov i Kapa sa jedne, kao i Nejmar i Pike sa druge strane su „požuteli“, ali to neće smetati Brazilcu koji je nastavio sa sjajnim partijama. U poslednje tri utakmice upisao je pet asistencija uz tri postignuta gola. Fenomenalni trio Mesi-Suares-Nejmar nastavio je gde je stao prošle sezone – postigao je ukupno 106 golova u kalendarskoj godini, što je više od svih evropskih ekipa, osim same Barselone.

Od 20.30 program zatvaraju Atletiko Madrid i Valensija koji se sastaju u najvećem derbiju ovog kola.

Komentari / 0

Ostavite komentar