Сингапур: Шараповој маратон, Халепова сјајна на старту!

Румунска тенисерка Симона Халеп убедљивом победом над Италијанком Флавијом Пенетом отворила је завршни турнир сезоне у Сингапуру. 

Тенис 25.10.2015 | 21:15
Сингапур: Шараповој маратон, Халепова сјајна на старту!

Халепова је до тријумфа над Пенетом дошла са 6:0, 6:3, после једног сата и десет минута.

Халеповој је дуел са Пенетом био први после две недеље, откако се повукла у првој рунди турнира у Пекингу. До недељног сусрета, Румунка је поражена у четири од последњих пет дуале са Пенетом, али је у Сингапуру била сигурна и ниједног тренутка није ривалки дозволила да је угрози.

„Добро сам ушла у меч, играла сам најбоље што умем у првом сету – брзо, паметно, агресивно. Уживала сам у овом сусрету и срећна сам што сам се вратила на терен. Међутим, у другом сету ми је Флавија отежала посао. Овде је сваки меч као финале Грен слема, а са њом сам се састала у полуфиналу УС Опена. Знала сам да ће одиграти боље и други сет је био много тежи“, нагласила је Халепова.

Руска тенисерка Марија Шарапова победила је Агњешку Радвањску из Пољске после преокрета на старту завршног турнира сезоне у Сингапуру.

Шарапова је против Радвањске славила са 4:6, 6:3, 6:4, после маратонског меча који је трајао два сата и 47 минута.

„Ово је мој први завршен меч од јула, тако да је ово сјајна победа за мене. Дала сам све од себе да бих овде дошла здрава и нисам знала шта могу да очекујем. Иако нисам играла свој најбољи тенис, победила сам, а то је најважније, посебно против ривалке каква је Агњешка. Увек играмо неизвесне мечеве, била је ово неизвесна борба и много ми значи овај тријумф“, нагласила је Шарапова.

Занимљиво, и претходна два пута када су се Шарапова и Радвањска састале на завршном турниру сезоне, одиграле су маратоне.

Пољакиња је после 56 минута игре освојила први сет, пре него што је Шарапова узвратила, али је Радвањска била та која је у одлучујућем сету брзо дошла до три брејк лопте за вођство од 2:0. Међутим, руска тенисерка није желела да одустане, спасла је све три брејк лопте и брзо се освојила на 5:2 и потом заокружила потпуни преокрет.

У понедељак се у Сингапуру састају шпанска тенисерка Гарбиње Мугуруса и Лусија Шафаржова из Чешке, односно још једна Чехиња Петра Квитова и Анђелика Кербер из Немачке.

Коментари / 0

Оставите коментар