Singapur: Šarapovoj maraton, Halepova sjajna na startu!

Rumunska teniserka Simona Halep ubedljivom pobedom nad Italijankom Flavijom Penetom otvorila je završni turnir sezone u Singapuru. 

Tenis 25.10.2015 | 21:15
Singapur: Šarapovoj maraton, Halepova sjajna na startu!

Halepova je do trijumfa nad Penetom došla sa 6:0, 6:3, posle jednog sata i deset minuta.

Halepovoj je duel sa Penetom bio prvi posle dve nedelje, otkako se povukla u prvoj rundi turnira u Pekingu. Do nedeljnog susreta, Rumunka je poražena u četiri od poslednjih pet duale sa Penetom, ali je u Singapuru bila sigurna i nijednog trenutka nije rivalki dozvolila da je ugrozi.

„Dobro sam ušla u meč, igrala sam najbolje što umem u prvom setu – brzo, pametno, agresivno. Uživala sam u ovom susretu i srećna sam što sam se vratila na teren. Međutim, u drugom setu mi je Flavija otežala posao. Ovde je svaki meč kao finale Gren slema, a sa njom sam se sastala u polufinalu US Opena. Znala sam da će odigrati bolje i drugi set je bio mnogo teži“, naglasila je Halepova.

Ruska teniserka Marija Šarapova pobedila je Agnješku Radvanjsku iz Poljske posle preokreta na startu završnog turnira sezone u Singapuru.

Šarapova je protiv Radvanjske slavila sa 4:6, 6:3, 6:4, posle maratonskog meča koji je trajao dva sata i 47 minuta.

„Ovo je moj prvi završen meč od jula, tako da je ovo sjajna pobeda za mene. Dala sam sve od sebe da bih ovde došla zdrava i nisam znala šta mogu da očekujem. Iako nisam igrala svoj najbolji tenis, pobedila sam, a to je najvažnije, posebno protiv rivalke kakva je Agnješka. Uvek igramo neizvesne mečeve, bila je ovo neizvesna borba i mnogo mi znači ovaj trijumf“, naglasila je Šarapova.

Zanimljivo, i prethodna dva puta kada su se Šarapova i Radvanjska sastale na završnom turniru sezone, odigrale su maratone.

Poljakinja je posle 56 minuta igre osvojila prvi set, pre nego što je Šarapova uzvratila, ali je Radvanjska bila ta koja je u odlučujućem setu brzo došla do tri brejk lopte za vođstvo od 2:0. Međutim, ruska teniserka nije želela da odustane, spasla je sve tri brejk lopte i brzo se osvojila na 5:2 i potom zaokružila potpuni preokret.

U ponedeljak se u Singapuru sastaju španska teniserka Garbinje Mugurusa i Lusija Šafaržova iz Češke, odnosno još jedna Čehinja Petra Kvitova i Anđelika Kerber iz Nemačke.

Komentari / 0

Ostavite komentar