Вест Хему фали још само један "велики скалп" да уђе у историју ПЛ!

У Премијер лиги ниједан тим није успео да у једној полусезони победи пет великих клубова: тандем из Манчестера, Челси, Арсенал и Ливерпул. Вест Хем је у свом чудесном јуришу већ узео четири та скалпа.

Фудбал 26.10.2015 | 17:20
Вест Хему фали још само један "велики скалп" да уђе у историју ПЛ!

Да се нешто "кува" у табору "чекићара" дефинитивно је постало јасно када је на сред "Етихада" са 1:2 побеђен Манчестер сити, који је на тој утакмици извео најскупљу поставу у историји Премијер лиге.

То је екипи Славена Билића већ била трећа велика победа од старта сезоне, јер су пред његовим тимом пали и Арсенал и Ливерпул.

Мало ко је, међутим, очекивао да ће Билић довести Вест Хем до оваквог тренутка, у коме је пред "чекићарима" пао и Челси.

Јер, после поменутог шока на старту сезоне, у виду победе на гостовању Арсеналу (0:2), уследили су порази пред својим навијачима - од Лестера (1:2), па у голеди од Борнмута (3:4).

Међутим, тада је поново уследило велико изненађење. На сред Енфилда - Ливерпул је декласиран са 0:3. Пао је потом и "Митровићев" Њукасл (2:0), па онда још један бивши шампион, Манчестер сити. Опет у гостима. Било је 1:2.

После два узастопна ремија од по 2:2, са Норичом и Сандерлендом, "чекићари" су се вратили победама. И, иако је она ид 1:3 на терену Кристал Паласа можда била и очекивана, шта рећи за нову велику? Не толико резултатски велику (2:1) над Челсијем, колико велику по чињеници да је савладан шампион. Истина, грогирани шампион, но... то никада и није лак задатак, не у Премијер лиги, ма колико Челси посртао ове сезоне.

И, када је о "великој петорци" реч, Вест Хему је остао још само један члан тог квинтета гиганата па да уђе у новију историју Премијер лиге.

Манчестер јунајтед.

Билић ће против тима Луја бан Гала водити Вест Хем 5. децембра. Како то већ бива у овој његовој необичној причи, "чекићари" ће и тада бити гости.

Коментари / 0

Оставите коментар