Vest Hemu fali još samo jedan "veliki skalp" da uđe u istoriju PL!

U Premijer ligi nijedan tim nije uspeo da u jednoj polusezoni pobedi pet velikih klubova: tandem iz Mančestera, Čelsi, Arsenal i Liverpul. Vest Hem je u svom čudesnom jurišu već uzeo četiri ta skalpa.

Fudbal 26.10.2015 | 17:20
Vest Hemu fali još samo jedan "veliki skalp" da uđe u istoriju PL!

Da se nešto "kuva" u taboru "čekićara" definitivno je postalo jasno kada je na sred "Etihada" sa 1:2 pobeđen Mančester siti, koji je na toj utakmici izveo najskuplju postavu u istoriji Premijer lige.

To je ekipi Slavena Bilića već bila treća velika pobeda od starta sezone, jer su pred njegovim timom pali i Arsenal i Liverpul.

Malo ko je, međutim, očekivao da će Bilić dovesti Vest Hem do ovakvog trenutka, u kome je pred "čekićarima" pao i Čelsi.

Jer, posle pomenutog šoka na startu sezone, u vidu pobede na gostovanju Arsenalu (0:2), usledili su porazi pred svojim navijačima - od Lestera (1:2), pa u goledi od Bornmuta (3:4).

Međutim, tada je ponovo usledilo veliko iznenađenje. Na sred Enfilda - Liverpul je deklasiran sa 0:3. Pao je potom i "Mitrovićev" Njukasl (2:0), pa onda još jedan bivši šampion, Mančester siti. Opet u gostima. Bilo je 1:2.

Posle dva uzastopna remija od po 2:2, sa Noričom i Sanderlendom, "čekićari" su se vratili pobedama. I, iako je ona id 1:3 na terenu Kristal Palasa možda bila i očekivana, šta reći za novu veliku? Ne toliko rezultatski veliku (2:1) nad Čelsijem, koliko veliku po činjenici da je savladan šampion. Istina, grogirani šampion, no... to nikada i nije lak zadatak, ne u Premijer ligi, ma koliko Čelsi posrtao ove sezone.

I, kada je o "velikoj petorci" reč, Vest Hemu je ostao još samo jedan član tog kvinteta giganata pa da uđe u noviju istoriju Premijer lige.

Mančester junajted.

Bilić će protiv tima Luja ban Gala voditi Vest Hem 5. decembra. Kako to već biva u ovoj njegovoj neobičnoj priči, "čekićari" će i tada biti gosti.

Komentari / 0

Ostavite komentar