Комплекси! Хрвати се наслађују поразом Партизана!

''Забио им Кецмана!'' Памте у Хрватској тројку Душана Кецмана и пет година након што је нестварним поготком са Партизанове половине терена уз звук сирене донео црно-белима победу над Цибоном и регионалну титулу. Толико памте, да им је изгледа драг сваки Партизанов пораз, нарочито када се догоди на сличан начин на који се то десило "цибосима" у Загребу.

Кошарка 26.10.2015 | 09:40
Комплекси! Хрвати се наслађују поразом Партизана!

Партизан је у априлу те 2010. до АБА трона дошао Кецмановом тројком, која је у последњој секунди резултат 72:71 променила у 72:74, а минуле вечери црно-бели су и сами били шокирани далекометном тројком.

Водио је београдски клуб против Крке, у 7. колу АБА лиге, са 68:67 до три секунде пре краја, а онда је Александар Цветковић промашио прво, погодио друго слободно бацање и донео "+2" домаћину у Пиониру.

Лопта је потом стигла до Мирка Мулалића који је са леве стране, са половине игралишта, упутио шут - који је Крки донео тријумф од 69:70.

У хватским медијима, попут 24сата.хр, појавили су се и наслови "Забио им Кецмана".

Иако се у самом извештају не подсећа на то ко је Душан Кецман, нити како је он то далекометном тројком пресудио Цибони у АБА финалу, и само подсећање на тај догађај довољно говори колико се чудесни шут у комшилуку памти.

Коментари / 0

Оставите коментар