Kompleksi! Hrvati se naslađuju porazom Partizana!

''Zabio im Kecmana!'' Pamte u Hrvatskoj trojku Dušana Kecmana i pet godina nakon što je nestvarnim pogotkom sa Partizanove polovine terena uz zvuk sirene doneo crno-belima pobedu nad Cibonom i regionalnu titulu. Toliko pamte, da im je izgleda drag svaki Partizanov poraz, naročito kada se dogodi na sličan način na koji se to desilo "cibosima" u Zagrebu.

Košarka 26.10.2015 | 09:40
Kompleksi! Hrvati se naslađuju porazom Partizana!

Partizan je u aprilu te 2010. do ABA trona došao Kecmanovom trojkom, koja je u poslednjoj sekundi rezultat 72:71 promenila u 72:74, a minule večeri crno-beli su i sami bili šokirani dalekometnom trojkom.

Vodio je beogradski klub protiv Krke, u 7. kolu ABA lige, sa 68:67 do tri sekunde pre kraja, a onda je Aleksandar Cvetković promašio prvo, pogodio drugo slobodno bacanje i doneo "+2" domaćinu u Pioniru.

Lopta je potom stigla do Mirka Mulalića koji je sa leve strane, sa polovine igrališta, uputio šut - koji je Krki doneo trijumf od 69:70.

U hvatskim medijima, poput 24sata.hr, pojavili su se i naslovi "Zabio im Kecmana".

Iako se u samom izveštaju ne podseća na to ko je Dušan Kecman, niti kako je on to dalekometnom trojkom presudio Ciboni u ABA finalu, i samo podsećanje na taj događaj dovoljno govori koliko se čudesni šut u komšiluku pamti.

Komentari / 0

Ostavite komentar