Стефановић: Пајтић треба да поднесе оставку

Шеф посланичке групе Демократске странке Борислав Стефановић рекао је да лидер демократа Бојан Пајтић треба да поднесе оставку на место премијера војвођанске владе, јер би то било боље за целу опозицију и цео ДС.

Србија 25.10.2015 | 14:20
Стефановић: Пајтић треба да поднесе оставку

Сада је за то ипак касно. То сам му и рекао. Много је лакше нападати такву опозицију с позиције власти", оценио је Стефановић за "Курир".

Стефановић је рекао и да се сигурно неће прикључити онима који су се у једном тренутку отцепили од ДС-а.

"Хоћу да покушам, докле год има милиметар простора, да останем у ДС-у. Борићу се докле год има микрометар простора, зато што је ДС мени много дао, као и ја њему. То је фер. Покушаћу, ако то има смисла. Ако нема смисла, онда ћу размислити шта даље. Не занима ме преузимање места Бојана Пајтића. Али, ако би се то икад десило, то не би био ДС какав је данас", рекао је Стефановић.

"Уколико би они прихватили мој програм, морали би бити свесни да сви треба да поднесу оставке у странци, укључујући и мене", истакао је он.

На питање да ли му је пало на памет да направи партију с Бранком Ружићем, Стефановић је одговорио да је потребно правити што шири опозициони фронт, али на програмским основама.

"Бранко Ружић је будућност СПС. Вероватно ће доћи на чело те партије оног тренутка кад она оде у опозицију. Он је човек који ће доћи после Дачића. Објавићу један документ који ће служити да се око њега окупе сви они из различитих партија, осим лидера. Документ носи назив 'Србија после Вучића'", каже Стефановић.

Он је рекао и да нема чланова СНС-а који су му политички прихватљиви, јер је "цела странка направљена на голом интересу" и представља "систем у којем је на делу аутократија". С друге стране, Стефановић каже да би правио договор с Борисом Тадићем и да би пре правио владу с њим него са СПС или неким другима.

Упитан шта би одговорио Александру Вучићу кад би га позвао у владу, Стефановић је рекао: "Не, хвала".

"Сваки дан се борим против власти, непрекидно. И онда ми је смешно и тужно кад неки људи из ДС причају да сам ја Вучићев тројански коњ, да је то пројекат власти. И то је срамота", додао је Стефановић.

Извор: Н1

Коментари / 0

Оставите коментар