Stefanović: Pajtić treba da podnese ostavku

Šef poslaničke grupe Demokratske stranke Borislav Stefanović rekao je da lider demokrata Bojan Pajtić treba da podnese ostavku na mesto premijera vojvođanske vlade, jer bi to bilo bolje za celu opoziciju i ceo DS.

Srbija 25.10.2015 | 14:20
Stefanović: Pajtić treba da podnese ostavku

Sada je za to ipak kasno. To sam mu i rekao. Mnogo je lakše napadati takvu opoziciju s pozicije vlasti", ocenio je Stefanović za "Kurir".

Stefanović je rekao i da se sigurno neće priključiti onima koji su se u jednom trenutku otcepili od DS-a.

"Hoću da pokušam, dokle god ima milimetar prostora, da ostanem u DS-u. Boriću se dokle god ima mikrometar prostora, zato što je DS meni mnogo dao, kao i ja njemu. To je fer. Pokušaću, ako to ima smisla. Ako nema smisla, onda ću razmisliti šta dalje. Ne zanima me preuzimanje mesta Bojana Pajtića. Ali, ako bi se to ikad desilo, to ne bi bio DS kakav je danas", rekao je Stefanović.

"Ukoliko bi oni prihvatili moj program, morali bi biti svesni da svi treba da podnesu ostavke u stranci, uključujući i mene", istakao je on.

Na pitanje da li mu je palo na pamet da napravi partiju s Brankom Ružićem, Stefanović je odgovorio da je potrebno praviti što širi opozicioni front, ali na programskim osnovama.

"Branko Ružić je budućnost SPS. Verovatno će doći na čelo te partije onog trenutka kad ona ode u opoziciju. On je čovek koji će doći posle Dačića. Objaviću jedan dokument koji će služiti da se oko njega okupe svi oni iz različitih partija, osim lidera. Dokument nosi naziv 'Srbija posle Vučića'", kaže Stefanović.

On je rekao i da nema članova SNS-a koji su mu politički prihvatljivi, jer je "cela stranka napravljena na golom interesu" i predstavlja "sistem u kojem je na delu autokratija". S druge strane, Stefanović kaže da bi pravio dogovor s Borisom Tadićem i da bi pre pravio vladu s njim nego sa SPS ili nekim drugima.

Upitan šta bi odgovorio Aleksandru Vučiću kad bi ga pozvao u vladu, Stefanović je rekao: "Ne, hvala".

"Svaki dan se borim protiv vlasti, neprekidno. I onda mi je smešno i tužno kad neki ljudi iz DS pričaju da sam ja Vučićev trojanski konj, da je to projekat vlasti. I to je sramota", dodao je Stefanović.

Izvor: N1

Komentari / 0

Ostavite komentar