Пековић говорио о Лоренцу Брауну и Партизану...

"Браун је моја велика жеља", рекао је председник Партизана о играчу који је отприлике у исто време добио отказ у Минесоти.

Кошарка 26.10.2015 | 09:00
Пековић говорио о Лоренцу Брауну и Партизану...

Лоренцо Браун, 25-годишњи кошаркаш из Розвела, Џорџија, који може да игра на позицијама "један" и "два", одиграо је 29 утакмица за Минесоту у 2015. години.

Уз просек од 4,2 поена, 3,1 асистенције, 2,4 скока и једне украдене лопте, сасвим довољно да у центар Минесоте и председник Партизана Никола Пековић предложи долазак у Београд.

Свестан да Браун у овом периоду каријере, када се и даље (неуспешно) бори за гарантован НБА уговор, можда не планира да одлази у Европу и притом изабере клуб који ове сезоне не игра евро-купове, Пековић не одустаје од идеје да свом клубу приреди велико појачање на дефицитарним позицијама.

"Познајем га неколико година, одличан је играч и волео бих да дође у Партизан. Браун је моја велика жеља, али засада нема назнака и обећања да ће доћи у Партизан. Сигуран сам да је његов основни циљ да остане у НБА", рекао је Пековић а преносе "Вечерње новости".

У међувремену, Браун је добио отказ у Вулвсима и неколико дана пре почетка НБА сезоне извесно је да га нико неће потписати на дуже време, тако да је пред њим неколико опција, а једна је повратак у развојну лигу и чекање да га неко, можда, позове на десетодневни уговор.

Друга је, наравно, Европа.

Отприлике у исто време, црно-бели су доживели пети пораз у седам кола АБА лиге и то кошем са пола терена уз звук сирене, што је додатно отежало ситуацију екипи која ће у наредна три кола играти против Црвене звезде, Будућности и Задра.

Браун је дебитовао у НБА лиги у сезони 2013/14, када је у дресу Филаделфије Севентисиксерс на 26 мечева бележио просечно 2,5 поена, 1,6 асистенција и 1,1 скок по мечу. У међувремену играо је за три клуба у развојној лиги. Висок је 196 центиметара.

ДОШЛИ СУ...
Милош Копривица (Слобода), Чедомир Витковац (Будућност), Коста Перовић (Енисеј), Александар Цветковић (МЗТ), Андреј Магдевски (Ринкон), Адин Врабац (Трир), Кевин Џонс (Шоле)...

Коментари / 0

Оставите коментар