Peković govorio o Lorencu Braunu i Partizanu...

"Braun je moja velika želja", rekao je predsednik Partizana o igraču koji je otprilike u isto vreme dobio otkaz u Minesoti.

Košarka 26.10.2015 | 09:00
Peković govorio o Lorencu Braunu i Partizanu...

Lorenco Braun, 25-godišnji košarkaš iz Rozvela, Džordžija, koji može da igra na pozicijama "jedan" i "dva", odigrao je 29 utakmica za Minesotu u 2015. godini.

Uz prosek od 4,2 poena, 3,1 asistencije, 2,4 skoka i jedne ukradene lopte, sasvim dovoljno da u centar Minesote i predsednik Partizana Nikola Peković predloži dolazak u Beograd.

Svestan da Braun u ovom periodu karijere, kada se i dalje (neuspešno) bori za garantovan NBA ugovor, možda ne planira da odlazi u Evropu i pritom izabere klub koji ove sezone ne igra evro-kupove, Peković ne odustaje od ideje da svom klubu priredi veliko pojačanje na deficitarnim pozicijama.

"Poznajem ga nekoliko godina, odličan je igrač i voleo bih da dođe u Partizan. Braun je moja velika želja, ali zasada nema naznaka i obećanja da će doći u Partizan. Siguran sam da je njegov osnovni cilj da ostane u NBA", rekao je Peković a prenose "Večernje novosti".

U međuvremenu, Braun je dobio otkaz u Vulvsima i nekoliko dana pre početka NBA sezone izvesno je da ga niko neće potpisati na duže vreme, tako da je pred njim nekoliko opcija, a jedna je povratak u razvojnu ligu i čekanje da ga neko, možda, pozove na desetodnevni ugovor.

Druga je, naravno, Evropa.

Otprilike u isto vreme, crno-beli su doživeli peti poraz u sedam kola ABA lige i to košem sa pola terena uz zvuk sirene, što je dodatno otežalo situaciju ekipi koja će u naredna tri kola igrati protiv Crvene zvezde, Budućnosti i Zadra.

Braun je debitovao u NBA ligi u sezoni 2013/14, kada je u dresu Filadelfije Seventisiksers na 26 mečeva beležio prosečno 2,5 poena, 1,6 asistencija i 1,1 skok po meču. U međuvremenu igrao je za tri kluba u razvojnoj ligi. Visok je 196 centimetara.

DOŠLI SU...
Miloš Koprivica (Sloboda), Čedomir Vitkovac (Budućnost), Kosta Perović (Enisej), Aleksandar Cvetković (MZT), Andrej Magdevski (Rinkon), Adin Vrabac (Trir), Kevin Džons (Šole)...

Komentari / 0

Ostavite komentar